Antena Meniu Search
x

O bătrână în vârstă de 108 ani divulgă secretele longevității sale

O femeie care a trecut prin două Războaie Mondiale, a trăit sub conducerea a trei monarhi şi a 25 de prim-miniştri a dezvăluit secretele longevităţii sale şi a oferit sfaturi oamenilor pentru a putea ajunge la vârsta sa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.03.2022, 11:27

Marjori Hodnett
Marjori Hodnett a supravieţuit celor două Războaie Mondiale - Marjori Hodnett

Marjorie Hodnett împlinește 108 de ani la începutul lunii viitoare. Centenara spune că genele ei puternice au ajutat-o să atingă vârsta impresionantă şi a oferit sfaturi celor care speră să ducă o viaţă lungă şi sănătoasă. Aceasta a trecut prin două Războaie Mondiale, trei monarhi şi 25 de prim-miniştri de-a lungul vieţii sale.

Femeia a trăit în perioada ambelor Războaie Mondiale 

Bătrâna, cunoscută de cei mai mulţi drept mătuşa Marj, s-a născut la 1 aprilie 1914 şi va împlini 108 ani în mai puţin de o săptămână. Născută iniţial la Londra, femeia spune că unele dintre cele mai vechi amintiri ale ei sunt despre raidurile aeriene din timpul Primului Război Mondial. Uimitor este că nu este singura persoană din familia ei care a ajuns la impresionantă vârstă, ci laudă genetica bună a familiei sale spunând că a avut şi alte rude care au trăit mai mult de 100 de ani, relatează Mirror.

„Un membru al familiei a trăit până la 103 ani, aşa că eu sunt acum cea mai vârstnică. Tatăl meu spunea întotdeauna că «ușile care scârțâie rezistă cel mai mult» și cred că avea dreptate în privința asta. Am fost coborâtă pe scări și am pus o saltea sub masa din sufragerie. Îmi amintesc de asemenea că într-o noapte mama m-a adus să-i văd pe Zeppelins”, povesteşte bătrâna.

Pe acelaşi subiect

Fosta profesoară și-a întâlnit prima dragoste, pe Stanely, în 1939. Iubirea ei s-a stins însă din viaţă în anul 1955. Un an mai târziu s-a căsătorit cu Hugh, mutându-se împreună la Sidbury în Devon, unde a lucrat într-un domeniu educativ cu copii de vârste fragede timp de 23 de ani. În 2020, s-a mutat la Liverpool pentru a fi mai aproape de familia ei, inclusiv de strănepoata Maggie, care o vizitează în mod regulat. Marjorie are o pasiune puternică pentru poezie și chiar a luptat cu Covid în ultimii doi ani.

„Când asistentele au aflat că nu pot scăpa de mine suficient de repede, s-au întors în cameră erau acoperite cu plastic din cap până în picioare, mi s-a părut destul de amuzant”, a glumit ea.

Azilul de bătrâni pregăteşte o petrecere pe cinste de ziua centenarei

Azilul de bătrâni Formby Manor plănuiește o sărbătoare pe cinste pentru cea de-a 108-a anviersare a lui Marj, pe 1 aprilie, cu un tort de casă și muzică live.

„Am ales deja cu ce mă voi îmbrăca, dar odată ce-mi vor face fotografiile mă voi întoarce în pat”, adaugă centenara.

Secretul ei pentru o viață lungă și fericită se bazează pe 6 reguli de bază. „Fă tot binele pe care îl poţi face, prin toate mijloacele pe care le ai, în toate felurile în care poți face asta, în toate locurile în care poți, tuturor oamenilor pe care îi poți ajuta, atâta timp cât poți. Sunt 6 reguli bune după care trebuie să trăiești, dar nu cred că le-am respectat în totalitate”, a conchis bătrâna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O bătrână în vârstă de 108 ani divulgă secretele longevității sale