Antena Meniu Search
x

"O lovitură devastatoare". Diagnosticul crunt primit de o mamă din UK care îşi uitase propria fiică. Boala a măcinat-o 20 de ani, fără să ştie

O femeie din UK a primit un diagnostic crunt, la scurt timp după ce familia și-a dat seama că nu îşi mai recunoaşte propria fiică. Medicii i-au spus că boala era prezentă în corpul ei de mai bine de 20 de ani. 

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 10:27

"O lovitură devastatoare". Diagnosticul crunt primit de o mamă din UK care îşi uitase propria fiică. Boala a măcinat-o 20 de ani, fără să ştie
"O lovitură devastatoare". Diagnosticul crunt primit de o mamă din UK care îşi uitase propria fiică. Boala a măcinat-o 20 de ani, fără să ştie - Mirror

Sorrall Dovey, 52 de ani, o asistentă din UK, a aflat că are tumoarea la 43 de ani, după ce a îndurat luni întregi de migrene şi amorțeală și a început să o confunde pe fiica ei, Morgan, în vârstă de 24 de ani, cu sora ei, Frances. Medicii bănuiau că tumoarea - care avea aproximativ opt centimetri - creștea de când Sorrall avea 20 de ani.

"O lovitură devastatoare"

Sorrall a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta cât mai mult din tumoare, dar aceasta a revenit patru ani mai târziu, în decembrie 2016. Sorrall a suferit o altă operație pentru eliminarea ei în 2017. "A fost o lovitură devastatoare. Știam că există o mare posibilitate de a reveni, dar nu credeam că se va întâmpla atât de repede. Mama a avut curaj să facă tratament în 2017 și de atunci nu au existat semne de creștere. Acum a depășit prognosticul de patru ani. am primit un post-tratament și am sfidat orice probabilitate - este o inspirație pentru mine", a declarat Morgan, fiica lui Sorrall. 

Cancerul Sorrall a fost diagnosticat inițial în 2012, după ce medicii au observat o tumoare de mărimea unei lămâi în spatele ochiului ei stâng. După ce a fost îndepărtată, tumoarea a revenit patru ani mai târziu, în 2016, iar Sorrall a primit un prognostic de patru ani. "Mama a avut migrene groaznice care au ţinut-o la pat zile întregi. A avut, de asemenea, amorțeală la ochiul drept, la mână și dureri în gât. Simptomele au evoluat spre probleme de memorie. A început să-mi spună Frances – numele surorii ei. De asemenea, amesteca cuvinte pentru obiecte comune și uita cu totul alte cuvinte", povesteşte Morgan. 

Munca lui Sorrall devenise incredibil de dificilă

Simptomele au făcut ca munca lui Sorrall să fie incredibil de dificilă, deoarece aceasta avea adesea "dureri de cap îngrozitoare" în care "nu se putea mișca, vedea sau respira" – forțând-o să se retragă. "Este nevoie de mult mai multe cercetări – în special în ceea ce privește cauzele tumorilor cerebrale. Când oamenii au probleme cu capul, ar trebui să fie scanați mai devreme, astfel încât să nu aibă o operație atât de mare inițial, așa cum am făcut-o eu", a spus Sorrall. 

În ciuda recuperării bune, Sorrall are probleme persistente de memorie și adesea nu își poate aminti cuvintele pentru obiectele de zi cu zi. "Diagnosticul a avut un impact imens asupra încrederii ei. Se luptă să folosească tehnologia precum folositul telefoanelor mobile, iar acest lucru îi poate provoca mult stres și panică, dar eu și fratele meu suntem de obicei alături pentru a o ajuta", explică Morgan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » "O lovitură devastatoare". Diagnosticul crunt primit de o mamă din UK care îşi uitase propria fiică. Boala a măcinat-o 20 de ani, fără să ştie