Antena Meniu Search
x

Un vas chinez de pescuit s-a răsturnat în Oceanul Indian. 39 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi

Un vas chinez de pescuit, care avea la bord 39 de membri ai echipajului, s-a răsturnat în Oceanul Indian. Preşedintele Xi Jinping a ordonat să se depună toate eforturile pentru căutarea supravieţuitorilor, a anunţat miercuri presa de stat, citată de Reuters, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 10:15

O navă chinezească de pescuit s-a răsturnat în Oceanul Indian. 39 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi
O navă chinezească de pescuit s-a răsturnat în Oceanul Indian. 39 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi - Profimedia

Vasul de pescuit în ape îndepărtate "Lupeng Yuanyu 028", deţinut de Penglai Jinglu Fishery Co Ltd, cu sediul în provincia Shandong, s-a răsturnat, marţi dimineaţă devreme, a relatat televiziunea de stat CCTV.

Cele 39 de persoane aflate la bord, 7 membri chinezi ai echipajului, 17 indonezieni şi cinci din Filipine, sunt date dispărute, a precizat CCTV. 

39 de persoane sunt dispărute

Preşedintele Xi Jinping a declarat că trebuie depuse toate eforturile pentru salvare şi că vor fi consolidate alertele de avertizare timpurie privind riscurile de siguranţă pentru operaţiunile la mare distanţă, a relatat CCTV.

Centrul de căutare şi salvare maritimă al Chinei a informat ţările relevante cu privire la accident, iar ministerul de Externe a transmis misiunilor sale din Australia, Sri Lanka, Maldive, Indonezia, Filipine şi alte ţări să coordoneze operaţiunile de căutare şi salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un vas chinez de pescuit s-a răsturnat în Oceanul Indian. 39 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi