Antena Meniu Search
x

O tânără din China se „închiriază” cu doar 14 cenţi pentru a ajuta străinii „să se simtă vii”. Ce presupune munca acesteia

O femeie din China se închiriază unor străini pentru aproximativ 14 cenţi, în schimb, îi însoţeşte să facă lucruri împreună pe care nu vor să le facă singuri. Chinezoaica nu a precizat pentru ce perioadă de timp este această taxă, dar mărturiseşte că se simte împlinită că poate ajuta oamenii care se simt pustiiţi.

de Redactia Observator

la 11.06.2023, 14:11

- Shutterstock

Femeia de 26 de ani, cunoscută sub numele de Peggy, își închiriază timpul pentru doar 1 yuan chinezesc sau 14 cenți pe Xiaohongshu, o platformă de socializare similară cu Instagram, potrivit The South China Morning Post. Raportul nu a precizat durata petrecută cu acești străini în schimbul banilor.

Peggy, născută în Xinjiang, o provincie din nord-vestul Chinei, a declarat în raportul SCMP că își oferă timp străinilor pentru a „a se simţi vii” și a ajuta oamenii „să facă lucruri pe care nu îndrăznesc să le facă singuri”. În prezent, are sediul în capitala Chinei, Beijing, unde se întâlnește cu oameni care își caută companie.

Nu se ştie dacă fata a renunțat la slujba de zi cu zi

Din luna mai, trei persoane au angajat-o pe Peggy, un programator care vrea să vândă baloane într-un parc, un pasionat de alpinism și un bărbat care vrea să participe la un eveniment de jocuri găzduit de McDonald's, potrivit SCMP. Raportul nu a precizat cât a fost plătită în total sau dacă și-a renunțat la slujba de zi cu zi pentru aceste servicii.

Pe acelaşi subiect

Peggy și-a descris clienții drept „timizi” și „singuratici”, potrivit SCMP, citând un interviu cu postul de stat Jiupai News. Ea a adăugat că taxarea acestor oameni cu ddoar câțiva cenți este pur și simplu simbolică, deoarece vrea să ofere „un sentiment de ritual”, întrucât amândoi plătesc pentru lucrurile pe care le fac împreună. Peggy a spus că a început să-și închirieze timpul oamenilor din online după ce și-a dat seama că nu-i plăcea să lucreze la locuri de muncă obișnuite.

Internauţii au opinii diverse faţă de activitatea femeii

Utilizatorii chinezi de pe Weibo au fost împărțiți în privința stilului de viață al lui Peggy, unii oameni lăudând-o pentru că petrece timp cu străinii. Un utilizator a subliniat că ceea ce face Peggy nu este altceva decât o muncă, deși nu foarte profitabilă.

"Nu înțeleg, care este diferența dintre asta și mersul la muncă? În afară de preț, care este diferența dintre a obține un salariu de 10.000 de yuani?" a scris utilizatorul. Suma de 10.000 de yuani este echivalentă cu aproximativ 1.400 de dolari, considerată un venit mare în Beijing și, spre deosebire de Peggy, mulți localnici încearcă să obțină locuri de muncă bine plătite pe piața sumbră a muncii din China.

Nu este prima dată când cineva își închiriază timpul unor străini. În ianuarie, un japonez a spus că lucrează ca „Do Nothing Rent-a-Man”, însoțind oamenii în activități pentru a mânca sau a face cumpărături împreună. În SUA, site-urile web precum RentAFriend.com au câștigat o oarecare acțiune, unde oamenii pot angaja străini care locuiesc în zonă pentru a petrece timp cu ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » O tânără din China se „închiriază” cu doar 14 cenţi pentru a ajuta străinii „să se simtă vii”. Ce presupune munca acesteia