Antena Meniu Search
x

Oraşul din Europa în care alcoolul este interzis de peste un secol

Birmingham este cunoscut drept un oraş industrial, dar are şi unele zone idilice, vânate de turiştii care vor să facă o călătorie în timp. Una dintre acestea este Bournville, un mic sat construit de familia Cadbury. Pe lângă peisajele cu căsuţe desprinse parcă din poveşti, ceea ce face satul interesant este faptul că alcoolul e interzis de peste un secol aici.

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 16:54

Oraşul din Europa în care alcoolul este interzis de peste un secol
Oraşul din Europa în care alcoolul este interzis de peste un secol - Profimedia

Situat în sud-vestul Birminghamului, Bournville este un sat mic care a fost construit de familia Cadbury. Satul a fost fondat de George și Richard Cadbury, fiii lui John Cadbury.

Când aud de Cadbury, mulţi se gândesc la celebra companie de ciocolată, cu o istorie de peste 200 de ani. John Cadbury a deschis inițial un mic magazin în Birmingham, unde vindea ceai, cafea și ciocolată caldă, care s-a transformat într-una dintre cele mai mari multinaţionale producătoare de dulciuri.

Chiar dacă are o istorie atât de specială, Bournville nu este lipsit de legi ciudate. În acest sat, alcoolul este interzis de peste 120 de ani. Locuitorii şi turiştii care vizitează Bournville nu au voie să consume băuturi alcoolice şi nici nu au de unde să le cumpere, deoarece nu există pub-uri şi nici magazine care vând alcool, scrie The Sun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Oraşul din Europa în care alcoolul este interzis de peste un secol