Antena Meniu Search
x

Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale asupra minorilor pot fi reluate, decide o curte de apel din SUA

Doi bărbați care susțin că au fost abuzați sexual în copilărie de Michael Jackson pot reînvia un proces împotriva companiilor fostului artist, au decis judecătorii de la o instanță din SUA.

de Redactia Observator

la 19.08.2023, 18:13

Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale asupra minorilor pot fi reluate, decide o curte de apel din SUA
Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale asupra minorilor pot fi reluate, decide o curte de apel din SUA - Getty Images

Wade Robson și James Safechuck, ambii în vârstă de 40 de ani, susțin că Michael Jackson i-a abuzat ani de zile când erau doar niște copii. Ei pot reîncepe acum procese blocate anterior împotriva companiilor artistului. Ei spun că aceste companii aveau responsabilitatea de a îi proteja. Avocații lui Michael Jackson, care a murit în 2009, susţin în continuare nevinovăția fostului artist. Wade Robson și James Safechuck că au fost abuzați de Michael la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, în timp ce stăteau la ferma lui Neverland, potrivit BBC.

Acuzațiile au apărut în documentarul din 2019 Leaving Neverland, pe care familia lui Jackson l-a descris drept „linșaj public”. În 2020, un judecător din Los Angeles a decis că James Safechuck nu poate da în judecată companiile lui Jackson, spunând că aceste firme nu aveau datoria de a avea grijă de el. Un an mai târziu, același judecător a decis că nici Wade Robson nu poate face acel lucru, din motive similare.

Procesele în care Michael Jackson este acuzat de abuzul sexual pot fi reluate

Dar vineri, o curte de apel din California nu a fost de acord, hotărând că „o corporație care facilitează abuzul sexual asupra copiilor de către unul dintre angajații săi nu este scutită de o obligația de a proteja acești copii doar pentru că este deținută exclusiv de autorul crimei".

„Ar fi pervers să nu găsim nicio datorie bazată pe faptul că pârâtul corporativ are un singur acționar”, se arată în hotărârea instanței. „Și astfel anulăm judecățile introduse pentru corporații”.

Vince Finaldi, avocatul celor doi bărbați, a declarat că instanța a anulat „hotărâri incorecte anterioare în aceste cazuri, care erau împotriva legii din California și ar fi creat un precedent periculos care punea în pericol copiii”.

Jonathan Steinsapir, un avocat care s-a ocupat de averea lui Michael Jackson, a spus că este „pe deplin încrezător” că Michael este nevinovat, spunând că acuzațiile sunt „contrare tuturor dovezilor credibile și coroborării independente”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Procesele intentate lui Michael Jackson pentru abuzuri sexuale asupra minorilor pot fi reluate, decide o curte de apel din SUA