Antena Meniu Search
x

Profesoară de canto, acuzată de trei studenți de agresiune sexuală și viol. Îi antingea în zonele intime în timpul cursurilor de canto de la Conservatorul din Marsilia

Acuzații grave la adresa unei profesoare de canto. Două eleve au depus plângere pentru agresiune sexuală împotriva femeii, în vârstă de 57 de ani, care mai are pe numele ei o acuzație de viol și care face în prezent obiectul unei anchete preliminare.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 16:16

Profesoară de canto, acuzată de trei studenți de agresiune sexuală și viol. îi antingea în zonele intime în timpul cursurilor de canto de la Conservatorul din Marsilia - Profimedia

Și la Conservatorul Pierre-Barbizet din Marsilia, unde dascălul încă este în funcție, se desfășoară o activitate internă.

Plângeri pe numele profesoarei

La sfârșitul lunii mai, Salma, o studentă tunisiană în vârstă de 31 de ani, a depus plângere împotriva profesoarei ei de canto. Procuratura a deschis o anchetă preliminară, iar la rândul său conducerea Conservatorului a depus un raport. Inițial, profesoara a fost suspendată din activitate în luna iunie, însă a fost repusă în funcție, putând să practice doar marți și miercuri, zile în care reclamanta nu era prezentă la ore.

Însă, în luna septembrie a fost depusă o nouă plângere de către aceeași reclamantă, de data aceasta pentru un viol comis în 2020. În luna decembrie, o altă elevă a depus plângere. Potrivit Le Parisien, cea de-a doua victimă este o tânără refugiată ucraineană în vârstă de 23 de ani, care susține că profesoara i-a dat o palmă peste fese în timpul unei lecții de la sfârșitul lunii noiembrie.

Această ultimă plângere a determinat conducerea unității să convoace o întâlnire de urgență cu reprezentanții elevilor și profesorilor. „Am menționat această nouă agresiune fără însă ca direcțiunea să ia act de ea”, relatează Aurélien Novak, unul dintre reprezentanții studenților ai Institutului Național Superior de Educație Artistică Marseille Méditerranée (INSEAMM). „Directorul adjunct mi-a spus pur și simplu că este un gest puțin prea familiar”, a mai spus reprezentantul elevilor.

O a treia plângere a fost depusă luni dimineața. De data aceasta, un tânăr o acuză pe profesoară că l-a atins de mai multe ori între 2021 și 2022, în timpul unor cursuri. Potrivit acestuia, profesoara a profitat de un exercițiu de canto pentru a-și pune mâinile în zona lui intimă, după ce l-a pus să se descheie la curea. De asemenea, ea i-a dat o palmă peste fese pentru a-l felicita pentru un exercițiu. „Este de neînțeles că cei de la Conservator rămân orbi la punerea în pericol a propriilor studenți și persistă să nu-i protejeze”, reacționează avocatul celor trei reclamanți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Profesoară de canto, acuzată de trei studenți de agresiune sexuală și viol. Îi antingea în zonele intime în timpul cursurilor de canto de la Conservatorul din Marsilia