Antena Meniu Search
x

Galerie foto Rămășițele unui "vampir", găsite într-o necropolă din Polonia. Copilul de 7 ani ar fi fost închis cu un lacăt pentru a nu se întoarce din morți

Arheologii din Polonia au făcut o descoperire macabră într-o necropolă medievală din Dąbrowa Chełmińska, un oraș aflat la aproximativ 300 de kilometri de capitala Varșovia. Conform The Independent, oamenii de știință au excavat rămășițele unui copil "vampir" de 7 ani care a murit în secolul XVII-lea și de piciorul căruia a fost prins un lacăt. După cum explică cercetătorii, această practică era rezultatul temerilor medievale că oamenii puteau reveni la viață ca vampiri.

de Adrian Popovici

la 17.08.2023, 22:24

Cercetătorii de la Universitatea Copernicus care au organizat și care se ocupă de săpăturile arheologice din această necropolă au făcut anul trecut o descoperire similară. Astfel, aceștia au descoperit mormântul unei tinere "împiedicată" să revină din morți cu lama unei coase de-a lungul gâtului. În plus, cei care au înmormântat-o i-au prins și piciorul stâng cu un lacăt.

Pornind de la această descoperire, arheologii au decis să-și extindă săpăturile recent identificând rămășițele unui "vampir" de 7 ani. Acesta a fost înmormântat cu fața în jos, sugerând faptul că cei care au făcut acest lucru erau înspăimântați de o posibilă reîntoarcere a acestuia de după moarte.

Sub oasele copilului, arheologii au descoperit și un lacăt triunghiular, aproape similar cu cel a fost găsit lângă rămățițele femeii dezgropate anul trecut. O analiză a sugerat că mormântul copilului a fost probabil distrus și o parte din rămășițele sale au fost luate, dar nu se știe când și de ce s-a întâmplat acest lucru sau ce s-a întâmplat cu rămășițele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Rămășițele unui "vampir", găsite într-o necropolă din Polonia. Copilul de 7 ani ar fi fost închis cu un lacăt pentru a nu se întoarce din morți