Antena Meniu Search
x

Galerie foto Româncă de 22 de ani, ucisă în Elveția de un șofer drogat. Bărbatul a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare

La 22 de ani, viața unei românce a fost curmată brusc de un șofer drogat. În septembrie 2021, tânăra se plimba pe o stradă din Friltschen, Thurgau, Elveția, împreună cu iubitul său, de 26 de ani. Nimeni nu bănuia vreo clipă că acele momente vor fi fatale pentru ea.

de Monica Palade

la 25.05.2022, 18:03

Un șofer drogat de 34 de ani a făcut o manevră de depășire într-un punct mort, a intrat în coliziune laterală cu o dubă care venea din sens opus, după care a pierdut controlul mașinii și a intrat în plin în cei doi pietoni.

A murit la două zile de la accident

Românca a fost transportată la spital cu răni grave, însă a murit după două zile de spitalizare. Iubitul ei a scăpat cu o leziune cerebrală traumatică, dar încă se folosește de cârje pentru a se putea deplasa. O probă de sânge și urină a dezvăluit ulterior că șoferul în vârstă de 34 de ani avea un nivel ridicat de THC în sânge.

„Se poate presupune că învinuitul a consumat marijuana cu puțin timp înainte sau în timpul călătoriei, prin urmare nu a estimat corect distanțele și a riscat o manevră îndrăzneață de depășire”, a declarat procurorul la procesul de la Judecătoria Weinfelden.

În cele din urmă, instanța l-a condamnat pe șoferul vinovat la cinci ani și jumătate de închisoare, iar după ispășire va fi expulzat zece ani din țară. În plus, s-a cerut arestarea preventivă din cauza riscului de evadare. Totodată, acesta trebuie să plătească părinților victimei 40.000 de franci daune. Verdictul nu este însă definitiv, el putând fi atacat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Româncă de 22 de ani, ucisă în Elveția de un șofer drogat. Bărbatul a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare