Antena Meniu Search
x

Video Trombă spectaculoasă filmată pe coasta Mării Negre, la Novorossiisk: "A fost nebunește de frumos și foarte înfricoșător"

Imagini spectaculoase au fost surprinse pe coasta Mării Negre, în portul rusesc Novorossiisk. O femeie a filmat o trombă uriaşă cu aspect de tornadă. În imaginile postate pe internet se vede cum vârtejul "soarbe" din apa mării şi întunecă cerul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.08.2021, 15:30

Trombă spectaculoasă filmată pe coasta Mării Negre, la Novorossiisk
Trombă spectaculoasă filmată pe coasta Mării Negre, la Novorossiisk: "A fost nebunește de frumos și foarte înfricoșător" - captură video Margarita Cherkasova via Facebook

"A fost nebunește de frumos și foarte înfricoșător. Vârtejul se îndrepta chiar spre noi", a caracterizat imaginile Margarita Cherkasova, cea care a postat momentul pe Facebook. Trombele marine se formează ca urmare a diferențelor de temperatură dintre apa mării şi aer, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator. Peste suprafața apei a venit o masă de aer rece, asociată frontului dezvoltat în bazinul Mării Negre. Contactul celor două mase de aer a dus la formarea acestui fenomen, astfel vântul a căpătat o mişcare de rotație, sub formă de trombă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este tromba marină

Tromba marină sau tornada pe apă este un fenomen format dintr-un turbion de vânt. De cele mai multe ori vârtejul format pe apă este foarte puternic şi se manifestă printr-o coloană noroasă, cu formă de pâlnie, care antrenează particulele de apă ridicate la suprafaţa mării. Fenomenul este adesea asociat cu norul Cumulonimbus, care este un gen de nori de mari dimensiuni care se pot dezvolta pe verticală până la 15 – 17 kilometri.

Tromba, care nu durează mai mult de 4-5 minute, este precedată de regulă de ploi puternice şi furtună pe mare. Dacă se apropie de uscat, tromba scade în intensitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Trombă spectaculoasă filmată pe coasta Mării Negre, la Novorossiisk: "A fost nebunește de frumos și foarte înfricoșător"