Antena Meniu Search
x

Foto Ultimul act de dragoste. Mamă ucisă în timpul unui raid Hamas, găsită ţinându-şi fiicele strâns în braţe, încercând să le protejeze până la final

O englezoaică ucisă alături de cele două fiice ale sale în timpul unui raid al Hamas asupra unui kibbuţ israelian a murit ținându-și copiii în brațe și încercând să-i protejeze până în ultima clipă, a dezvăluit familia ei.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 17:17

Lianne Sharabi, în vârstă de 48 de ani, din Bristol, și fiica ei Yahel, în vârstă de 13 ani, au fost împușcate în casa ei din Kibbuţul Be'eri pe 7 octombrie. Inițial s-a sperat că a doua ei fiică, Noiya, în vârstă de 16 ani, era încă în viață, fiind luată ostatică de Hamas, dar cadavrul adolescentei a fost descoperit în cele din urmă la câteva zile după raid. Tatăl fetelor, Eli, rămâne dispărut și se crede că este reținut de Hamas în Gaza, relatează Daily Mail.

Gill și Pete Brisley, părinţii femeii, au numit-o pe Lianne o mamă devotată. Gill a declarat pentru BBC News că au descoperit că trupurile fiicei și ale nepoatelor ei au fost găsite de un soldat „toate îmbrățișate împreună cu Lianne făcând ceea ce ar face o mamă – ținându-și copii în brațe, încercând să-i protejeze până la urmă”. “Cele trei fete frumoase ale noastre nu mai sunt cu noi”, a adăugat femeia.

Soţul femeii ar fi ţinut ostatic

Familie se mutaseră în casă cu 3 ani înainte de atacul brutal. Pete Brisley a spus că a auzit prima dată de incident la televizor și i-a trimis un mesaj lui Lianne pentru a o întreba dacă este bine, dar nu a primit un răspuns. “Am crezut că până atunci plecase deja”, spuse el. El a remarcat că locuinţa lor era cea mai apropiată de gardul în care au intrat teroriștii Hamas, adăugând că toți cei de pe stradă au fost uciși sau grav răniți.

„Am imagini oribile în minte. Tot ce pot spera a fost că a fost o moarte rapidă”,a adăugat femeia. Ea a spus că Lianne era un om fericit și și-a dorit întotdeauna să călătorească în lume. Ea a spus că Lianne s-a mutat de la Staple Hill din Bristol în Israel, la vârsta de 19 ani, pentru a lucra la un kibbuţ. Ea a mai menționat că a mers acolo într-o vacanță de lucru, dar a sunat trei luni mai târziu pentru a spune că a cunoscut un bărbat. Apoi a început să-și construiască o viață, învățând și devenind fluentă în ebraică și nascând două fiice

Bunica fetelor a spus că le-a văzut ultima oară în iulie, la o ședere de două săptămâni, care a unit întreaga familie. Nereușind să ajungă la înmormântare, familia a spus că a vizionat în schimb filmări ale slujbei pe WhatsApp. Prietenii și familia îndurerată au plâns miercuri, în timp ce s-au adunat la înmormântare mamei și a celor două adolescente ale ei.

Omagii la înmormântarea familiei

„Era amuzantă, cu un simț al umorului sec – uneori ireverențioasă, dar niciodată răutăcioasă. Ea a îmbrățișat pe deplin viața în Be’eri și și-a făcut mulți prieteni de-a lungul anilor. A fost o mamă minunată pentru Noiya și Yahel și un mare sprijin pentru Eli. Dragostea ei pentru părinții ei și pentru restul familiei de aici a fost întotdeauna evidentă. Ne va lipsi fata noastră până la sfârșitul zilelor noastre și o vom păstra în inimile noastre pentru totdeauna, ascunsă cu cele mai frumoase amintiri din cei 48 de ani ai ei. Odihneşte-te în pace, draga mea!”, a mărturisit familia femeii

Cea mai bună prietenă a lui Noiya a izbucnit în lacrimi în timp ce i-a adus un omagiu. „În ce lume își îngroapă adolescenții prietenii ? Viața nu va mai fi niciodată la fel. Așteptăm să ne trezim din acest coșmar și vei apărea și să ne spui că ne-ai păcălit”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Ultimul act de dragoste. Mamă ucisă în timpul unui raid Hamas, găsită ţinându-şi fiicele strâns în braţe, încercând să le protejeze până la final