Antena Meniu Search
x

Un adolescent se zbate între viață și moarte după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier

Un adolescent din Florida a fost internat la spital, unde se zbate între viață și moarte, după ce s-a infectat cu o amibă care se hrănește cu creier uman, potrivit publicației Today

de Redactia Observator

la 26.07.2022, 15:26

Un adolescent se zbate între viață și moarte după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier
Un adolescent se zbate între viață și moarte după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier - Facebook

Caleb Ziegelbauer, în vârstă de 13 ani, a ajuns la urgențe după ce a început să aibă dureri de cap și halucinații. Aceste simptome au apărut la o săptămână după o excursie cu familia la plajă. La spital, medicii au declarat că amiba Naegleria fowleri, i-a intrat în corp prin nas înainte să îi infecteze creierul. De atunci, băiatul se zbate între viață și moarte. 

Parazitul, numit Naegleria Fowleri, cunoscut drept "amiba care mânâncă creierul", infectează de obicei oamenii atunci când apa contaminată pătrunde în corp prin nas. Infecţia apare în mod normal în momentul în care oamenii merg la înot sau la scufundări în locuri cu apă dulce, care este de obicei caldă.

În cazuri rare, oamenii se pot infecta şi dacă amiba pătrunde în corp din apa unei piscine care nu a fost curăţată în mod adecvat cu clor. În prima etapă a infecţiei, oamenii acuză dureri de cap severe, febră, greaţă şi vărsături. Pe măsură ce infecţia se agravează, simptomele pot trece la imposibilitatea de mişcare a gâtului, apariţia convulsiilor şi halucinaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un adolescent se zbate între viață și moarte după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier