Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 5 ani a murit brusc, după ce a băut o gură de apă rece pe caniculă. Părinţii se pregătesc de înmormântare, în Egipt

O familie îşi plânge copilaşul pierdut pe vecie la doar 5 ani de când văzuse lumina vieţii. Băieţelul a murit brusc, după ce a vrut să se răcorească pe caniculă, toropit de temperaturile de peste 40 de grade Celsius. Micuţul Samir a băut apă rece ca gheaţa, iar gestul i-a fost fatal. 

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 15:47

Un băieţel bea un bahar cu apă rece
Micuţul Samir a băut apă rece ca gheaţa, iar gestul i-a fost fatal - Profimedia

Canicula a venit însoţită de veşti tragice pentru o familie îndoliată. Moartea micuţului Samir, în vârstă de doar 5 ani, i-a îndurerat fără margini pe părinţii care-şi mai văd acum fiul doar în fotografii. Mai ales că nenorocirea s-a abătut asupra lor pe neaşteptate, fără ca vreun semn nefast de boală să o prevestească. Încins de temperaturile caniculare de peste 40 de grade Celsius, copilul a vrut să-şi stingă setea cu apă rece ca gheaţa. Gestul i-a fost, însă, fatal. Băieţelul s-a prăbuşit pe stradă, acolo unde cu doar câteva clipe în urmă se juca împreună cu prietenii săi. 

Explicaţii după moartea copilului. Băuse apă rece, pe caniculă

Ziua fatidică începuse ca oricare alta pentru Samir Mohamed, care ieşise la plimbare cu bicicleta, alături de mai mulţi copii din vecini. Se jucau cu toţii în oraşul egiptean Tanta, situat între Cairo şi Alexandria, când micuţul de 5 ani s-a oprit să bea o gură de apă. S-a prăbuşit imediat la pământ, iar medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Copilul a decedat în drum spre spital. Care este, totuşi, motivul morţii misterioase? Doctorii spun că de vină ar fi probleme legate de circulaţia sângelui. 

Cardiologul Alaa el-Ghamrawy avertizează că apa rece, consumată la temperaturi mult prea scăzute, poate avea efecte catastrofale asupra inimii şi sistemului circulator, relatează Mirror"Când consumăm apă rece brusc, mai ales după ce am făcut efort fizic, acest lucru poate duce la stimularea nervului vag, cel care controlează în mare măsură funcţii importante ale organismului, inclusiv bătăile inimii. Poate provoca aritmie cardiacă şi chiar oprirea inimii. Astfel, pune în pericol viaţa oamenilor", a explicat medicul, potrivit presei locale. Alaa el-Ghamrawy a mai precizat că apa rece poate cauza şi dureri în gât, stimulând de asemenea şi infecţiile bacteriene şi virale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Un băieţel de 5 ani a murit brusc, după ce a băut o gură de apă rece pe caniculă. Părinţii se pregătesc de înmormântare, în Egipt