Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 7 ani din UK a ajuns la medic în urma unor simptome comune, dar a aflat că are o tumoare. Famila, zdruncinată: "Nu ne putem închipui să-l pierdem"

Un băieţel de şapte ani din Anglia a început subit să aibă dureri cumplite de cap; îngrijoraţi de simptome, părinţii l-au dus la spital, dar nu se aşteptau să fie ceva grav. Medicii însă le-au zdruncinat întreaga lume, după ce le-au diagnosticat copilul cu o tumoare canceroasă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.07.2023, 09:30

- Abbas Ibrahim

Muhammad Eesa Ibrahim, în vârstă de 7 ani, a început să se confrunte cu simptomele în ianuarie anul acesta. Părinţii, îngrijoraţi, au hotărât să îl ducă la medic, dar nu se gândeau vreodată că băieţelul lor avea să fie diagnosticat cu o boală atât de grea.

O durere comună ascundea de fapt o tumoare canceroasă

Odată ce tumora canceroasă a fost descoperită, Eesa a fost imediat supus unor proceduri medicale pentru a elimina lichidul din jurul creierului său și tumora însăși. Din fericire, operațiile au avut succes, iar băiatul urmează acum tratament cu chimioterapie pentru a îndepărta orice celule canceroase rămase.

Unchiul său, Abbas Ibrahim, a dezvăluit momentul devastator în care familia a aflat despre tumoră. „A fost absolut sfâșietor”, a spus tânărul de 29 de ani, potrivit Mirror. „A fost o veste tragică, dar el este un mic luptător. Îl iubesc ca pe fiul meu, iar datoria mea este să mă asigur că e bine, că e fericit, că e sănătos. A fost primul nostru nepot din familie, avem o familie mare și a fost primul băiat. Nu avea energie și era mereu obosit aşa că ne-am dat seama că ceva nu este ok; vestea a avut un impact masiv asupra tuturor celor din familie. A fost sfâșietor pentru noi toţi, dar...privind partea bună a lucrurilor, îşi revine. Este trist pentru un copil să treacă prin atâtea traume și să nu-i poți explica durerea prin care trece – dar zâmbetul de pe chipul lui este mai mult decât suficient.”

Vineri, 30 iunie, unchiul lui a organizat o cursă „Iron Man” în centrul oraşului Bolton, cu scopul strângerii de donaţii pentru cheltuielile medicale ale băiatului, dar şi pentru Centrul de Cercetare al Cancerului din Marea Britanie.

Lucrurile sunt foarte bune. A fost şi la radiologie şi medicii sunt mulţumiţi de cum evoluează boala. A fost o mare uşurare pentru noi. Nu ne-am putea închipui să-l pierdem. Acum face chimioterapie, e greu, dar el e fericit. E un copil vesel, plin de energie – râde mereu şi sare peste tot, la fel ca orice alt copil. Datoria mea faţă de el este să-i port de grijă şi să mă asigur că se simte confortabil, pentru că această boală te paote face să te izolezi în tine. De aceea fac orice e posibil pentru el”, a adăugat Abbas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un băieţel de 7 ani din UK a ajuns la medic în urma unor simptome comune, dar a aflat că are o tumoare. Famila, zdruncinată: "Nu ne putem închipui să-l pierdem"