Antena Meniu Search
x

Un băieţel de doar 3 ani a murit tragic, după ce părinţii l-au uitat în maşină timp de 8 ore, în faţa unei grădiniţe unde lucrau

Un băiețel de trei ani a murit luni după ce a fost lăsat „din greșeală” de părinţi în interiorul maşinii timp de opt ore, în faţa unei grădiniţe din Miami, acolo unde ambii părinţi erau angajaţi, potrivit Miami Herald.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.07.2022, 14:06

Sholom Tauber şi tatăl său
UUn băieţel de doar 3 ani a murit tragic, după ce părinţii l-au uitat în maşină timp de 8 ore, în faţa unei grădiniţe unde lucrau - Facebook

Sholom Tauber era unul dintre copiii aceleiaşi familii înscrişi la Lubavitch Educational Center - o grădiniță evreiască - din Miami Gardens, relatează Herald. Temperaturile de afară au fost luni în jurul a 32 de grade Celsius, indicele de temperatură indicând însă şi 40 de grade Celsius, ca fiind cea mai ridicată temperatură din zi.

Copilul, găsit inconştient în maşină, a fost transportat de urgenţă la Jackson North Medical Center cu elicopterul, dar era deja prea târziu. Medicii nu au mai putut decât să declare decesul. Medicul legist din Miami-Dade County a confirmat că Tauber a murit de hipertermie și epuizare termică și a concluzionat moartea sa ca fiind accidentală, relatează Daily Mail.

După opt ore, tatăl a realizat că a uitat copilul în maşină

Tatăl băiatului, rabinul Menachem Tauber, a fost interogat de poliție la scut timp, pentru a înţelege care au fost circumstanţele exacte ale producerii tragediei. Şi soţia sa, Nehama Tauber, mama micuţului, lucra de asemenea la grădiniţă, însă este neclar dacă aceasta se afla la muncă luni.

Pe acelaşi subiect

Autoritățile cred că rabinul a uitat de fiul său atunci când a ajuns în faţa instituţiei şcolare, lăsându-l pe micuţ mai bine de 8 ore în maşină, la temperaturi insuportabile. În jurul orei 15, tatăl s-a repezit la mașină, după ce o persoană de la grădiniță i-a spus că fiul său nu a fost văzut toată ziua. Cu toate acestea, potrivit primelor informaţii, micuţul ar fi fost găsit deja fără viaţă.

„Această tragedie lovește aproape de casă și mulți din comunitatea noastră școlară au fost afectați. Niciun cuvânt nu poate surprinde durerea și tristețea pe care le simțim”, a declarat rabinul Benzion Korf, decanul centrului, într-o scurtă declarație emisă luni seara. Un terapeut și un consilier specializat se află în contact atât cu personalul, cât şi familia îndurerată. „Cele mai profunde gânduri ale noastre sunt transmise familiei în acest moment de mare pierdere”, a adăugat Benzion Korf. „Cerem comunității să se roage și să respecte intimitatea familiei în această perioadă”.

Poliția caută, de asemenea, să obțină un mandat pentru a accesa camerele de supraveghere ale grădiniței pentru a analiza cu exactitate incidentul. Nu este clar câți dintre membrii familiei victimei mai merg la grădiniță.

Un tată s-a sinucis, luna trecută, după ce şi-a uitat băiatul în maşină

Florida este statul cu al doilea cel mai mare număr de decese cauzate în astfel de moduri din SUA, după Texas, potrivit Consiliului Național de Siguranță. Oficial, au existat 99 de decese în care au fost lăsaţi minori în maşină la temperaturi sufocante în Statul Sunshine din 1998. În medie, este puțin mai mult de patru decese pe an. Ancheta cu privire la moartea băiatului rămâne în desfășurare.

Nu este însă singurul cazde acest gen din ultima perioadă. Un tată din Virginia s-a sinucis luna trecută după ce și-a găsit fiul de 18 luni mort pe bancheta din spate a maşinii. Aaron Beck, în vârstă de 37 de ani, s-a sinucis în pădurea din spatele casei sale pe 28 iunie, după ce și-a găsit fiul, Anderson, fără viață în mașină.

Poliția speculează că tatăl a mers la muncă dimineața timp de trei ore și a uitat să-și lase fiul la grădiniță. Temperaturile atinseseră maxime de până la 30 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un băieţel de doar 3 ani a murit tragic, după ce părinţii l-au uitat în maşină timp de 8 ore, în faţa unei grădiniţe unde lucrau