Antena Meniu Search
x

Un bărbat chel din Mozambic a fost decapitat într-o crimă ritualică. Criminalii credeau că are aur în cap

O crimă şocantă a avut loc în Mozambic. Un bărbat chel a fost decapitat pentru că atacatorii credeau că are aur în cap.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 16:42

Un bărbat chel din Mozambic a fost decapitat într-o crimă ritualică. Criminalii credeau că are aur în cap
- Profimedia

Poliţia din Mozambic a anunţat că un bărbat chel a fost ucis în cadrul unui ritual. Cetăţenii din Mozambic cred că în capetele bărbaţilor fără păr se află aur şi asta i-a impins pe criminali să comită gestul. Criminalii intenţionau să vândă capul unui client din Mali. Potrivit autorităţilor din Mozambic, capul victimei a fost abandonat pe o stradă din oraşul Muandiwa după ce tranzacţia a eşuat.

Potrivit BBC, astfel de crime ritualice au început să aibă loc începând cu anul 2017. Încă de atunci, poliţia a avertizat că bărbaţii fără păr ar putea fi victimele unor astfel de ritualuri. Conform autorităţilor locale, în spatele acestui val de crime ar sta vracii care ar convinge astfel oamenii să le aducă cranii. "Motivele lor sunt dictate de superstiţii şi cultură - comunitatea locală crede că bărbaţii fără păr sunt bogaţi" a declarat Afonso Dias, şeful poliţiei din provincia Zambezia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un bărbat chel din Mozambic a fost decapitat într-o crimă ritualică. Criminalii credeau că are aur în cap