Antena Meniu Search
x

Un britanic și soția sa au fost bătuți cu bestiallitate de talibani când încercau să plece din Afganistan

Un cetățean britanic și proaspăta sa soție, disperați să scape cu viață din Afganistan, au fost bătuți de talibani în timp ce încercau să ajungă la punctul de evacuare. Bărbatul a primit un e-mail de la Ambasada Marii Britanii în care a fost sfătuit să se îndrepte spre Hotelul Baron din Kabul, unde sunt procesate actele cetățenilor britanici, care urmează să fie evacuați.

de Redactia Observator

la 21.08.2021, 08:48

Un britanic și soția sa au fost bătuți de talibani, cu bestialitate, când încercau să plece din Afganistan
Un britanic și soția sa au fost bătuți de talibani, cu bestialitate, când încercau să plece din Afganistan - Profimedia Images

În noaptea de vineri spre sâmbătă, bărbatul a încercat să ajungă la hotel, împreună cu soția sa, dar au fost observați și bătuți cu brutalitate de talibani, la primul checkpoint pe care au fost nevoiți să-l traverseze.

Victima a declarat pentru The Independent că, acum, se teme să mai iasă din casă și că s-a mutat cu soția sa de șapte ori, deoarece talibanii au început să țintească și cetățeni străini. 

„Când am încercat să emrgem la locul întâlnirii, patru sau cinci talibani ne-au interzis să trecem mai departe. Le-am arătat documentele, e-mailul de la ambasadă, dar ne-au atacat deorece știau că urmăm să plecăm din țară. Ne-au spus că nu avem nicio șansă să mergem la hotel și că ar trebui să ne întoarcem altfel ne vor împușca”.

„Am încercat să vorbesc cu ei, să îi implor să ne lase să trecem. Dar ne-au refuzat și au început să tragă în mașina noastră. Soția mea a ieșit din mașină, iar un bărbat cu un Kalashnikov a început să o lovească. Am încercat să o salvez, dar m-au lovit și pe mine”.

Cei doi cetățeni britanici au ajuns în Afganistan, la începutul lunii august, pentru nuntă și aveau bilete de întoarcere în Marea Britanie, rezervate pentru săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un britanic și soția sa au fost bătuți cu bestiallitate de talibani când încercau să plece din Afganistan