Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un episcop care susține că este hărțuit de poliție, s-a refugiat într-o biserică și a intrat în greva foamei, în Nicaragua

Un episcop din Nicaragua, care susține că este hărțuit de poliție, s-a refugiat într-o biserică și a intrat în greva foamei, anunță Reuters.

de Redactia Observator

la 21.05.2022, 12:04

Un episcop nicaraguan care critică guvernul președintelui Daniel Ortega a început vineri o grevă a foamei după ce s-a refugiat într-o biserică catolică pe termen nelimitat în capitala Managua, susținând că a fost luat în vizor de poliție.

Rolando Alvarez, episcop al Diecezei de Matagalpa și Esteli din nordul țării, a declarat că o mașină de poliție l-a urmărit pe tot parcursul zilei de joi, în timp ce alți membri ai parohiilor sale sunt hărțuiți.

„Am fost urmărit pe tot parcursul zilei de poliția sandinistă, de dimineața până seara târziu. În orice moment, în fiecare mișcare pe care am făcut-o", a declarat episcopul într-o postare de joi seară în care a anunțat greva foamei pe rețelele de socializare ale diecezei.

Preotul a spus că poliția i-a înconjurat și locuința

Pe acelaşi subiect

„Au venit în casa familiei mele, a tatălui meu, a mamei mele, punând în pericol siguranța familiei mele", a spus el. Alvarez a declarat că va continua greva foamei „până când Poliția Națională, doar prin intermediul președintelui sau vicepreședintelui Conferinței Episcopale, îmi va garanta că va respecta intimitatea familiei mele".

Guvernul și forțele de poliție din Nicaragua nu au comentat acuzațiile. Episcopul a fost unul dintre mediatorii tentativelor eșuate de dialog între guvern și opoziție în 2018, relatează mediafax.ro. El și monseniorul Silvio Baez, care a fugit în Statele Unite, au fost cele mai critice voci ale bisericii împotriva lui Ortega pe parcursul negocierilor.

Cei doi au cerut să se facă dreptate pentru cele peste 350 de persoane ucise ca urmare a protestelor antiguvernamentale din 2018 și au solicitat guvernului Ortega să îi elibereze pe cei considerați prizonieri politici. Greva lui Alvarez vine pe fondul tensiunilor sporite dintre guvern și Biserica Catolică. Un preot din orașul Masaya s-a refugiat în parohia sa, despre care spune că este înconjurată de poliție. În martie, țara l-a expulzat pe ambasadorul Vaticanului, Waldemar Stanislaw Sommertag, fără a preciza motivele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Un episcop care susține că este hărțuit de poliție, s-a refugiat într-o biserică și a intrat în greva foamei, în Nicaragua