Antena Meniu Search
x

Foto Un Jaguar electric rămas fără frâne pe autostradă, flancat de 8 maşini de poliţie. S-a oprit după ce i s-a terminat bateria, 35 de minute mai târziu

Incident şocant în Marea Britanie. Un Jaguar electric a rămas fără frâne pe autostradă şi a trebuit să fie flancat de mai multe maşini de poliţie. Autoturismul s-a oprit singur, într-un final, după ce i s-a terminat bateria. Şoferul a trăit clipe de spaimă, după ce maşina a accelerat până la 160 km/h şi a sunat imediat după ajutor.

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 16:20

Un Jaguar electric rămas fără frâne pe autostradă, flancat de 8 maşini de poliţie. S-a oprit după ce i s-a terminat bateria, 35 de minute mai târziu
Un Jaguar electric rămas fără frâne pe autostradă, flancat de 8 maşini de poliţie. S-a oprit după ce i s-a terminat bateria, 35 de minute mai târziu

Totul s-a întâmplat pe o autostradă din apropiere de Liverpool. Un bărbat de 31 de ani a sunat la poliţie, în timp ce maşina sa, un Jaguar I-Pace (fabricat în 2019) a rămas fără frâne și a a accelerat până la 160 de km/h. Maşina a gonit fără control pe autostradă timp de 35 de minute.

Nu este prima dată când Jaguarul "accelerează de unul singur"

Poliţia a pus la cale o operaţiune complexă. Agenţii au eliberat autostrada şi au înconjurat jaguarul cu opt maşini de poliţie timp de minute bune, până când,  rămas fără baterie, acesta s-a oprit.

"Tabloul de bord afișa o defecțiune a bateriei. Am tot încercat să apăs pe frână, dar nu se întâmpla nimic. Așa că următorul lucru pe care m-am gândit că ar trebui să-l fac a fost să sun la 999 și să le spun ce se întâmplă", a povestit şoferul, potrivit The Telegraph.

Nathan Owen, şoferul maşinii, a povestit că nu e prima dată când Jaguarul a accelerat de nicăieri, fără ca el să apese pe pedală. În decembrie, maşina ar fi accelerat de una singură până la aproape 200 de km/h, pentru scurt timp, dar apoi și-a revenit.

După incident, britanicul a anunţat firma producătoare, însă reprezentanţii acesteia i-au spus că nu există vreo problemă cu autoturismul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un Jaguar electric rămas fără frâne pe autostradă, flancat de 8 maşini de poliţie. S-a oprit după ce i s-a terminat bateria, 35 de minute mai târziu