Antena Meniu Search
x

Un român a convins o femeie din Italia că e blestemată și i-a luat 30.000 de euro, pentru descântece: "Dacă nu te eliberezi de spiritele malefice, tatăl tău va muri"

Un român de 32 de ani din Insula Sardinia, cu antecedente penale, a reușit să convingă o localnică de faptul că este deocheată și a obținut de pe urma ei nu mai puțin de 30.000 de euro. Totul, sub pretextul că îi va face descântece. Bărbatul, pe numele lui Vali Darius Rostaș, a ajuns în fața judecătorilor pe 10 noiembrie și își așteaptă sentința.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.11.2021, 00:22

lumânări și ierburi aromatice
Un român a convins o femeie din Italia că e blestemată și i-a luat 30.000 de euro, pentru descântece: "Dacă nu te eliberezi de spiritele malefice, tatăl tău va muri" - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit publicației La Nuova Sardegna, românul i-a spus victimei că suferă de un blestem și trebuie neapărat să-i facă descântece, astfel încât să scape de influențele malefice și să poată reveni la o viață normală. Iar momentul ales a fost cum nu se poate mai potrivit. Avocatul victimei a povestit, în fața judecătorilor, că individul a cunoscut-o pe clienta lui la secția de primiri urgențe a unui spital din Sardinia, acolo unde el venise cu mama lui, care tocmai făcute un infarct. După ce a schimbat câteva vorbe cu femeia, angajată a unității medicale, între cei doi s-a creat imediat o conexiune. Doar că românul avea alte gânduri. A convins-o că e blestemată și a început imediat să-i ceară bani. "Dacă nu te eliberezi de spiritele malefice, tatăl tău va muri", i-ar fi spus el, potrivit sursei citate. Iar femeia, speriată că s-ar putea întâmpla ceva rău, a acceptat să-i dea sumele cerute.

Au cerut un an și jumătate de închisoare pentru român

Magistrații italieni au restituit dosarul procurorilor, astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică de la șantaj la, cel mai probabil, înșelăciune. Procurorul Angelo Beccu a subliniat, la rândul lui, că "nu a fost șantaj, ci mai degrabă o fraudă" și a cerut pentru această infracțiune o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare. Bărbatul a scăpat și de acuzația de agresiune sexuală, după ce victima povestise că, la un moment dat, atunci când a fost în casa lui pentru a-i înmâna sumele cerute, el ar fi încercat să o violeze. De cinci ori i-a dat femeia bani românului, înainte de a realiza că este victima unei înșelăciuni. Abia atunci s-a decis să apeleze la poliție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un român a convins o femeie din Italia că e blestemată și i-a luat 30.000 de euro, pentru descântece: "Dacă nu te eliberezi de spiritele malefice, tatăl tău va muri"