Antena Meniu Search
x

Un român care venise în Italia pentru tratamentul fiului său, bolnav de leucemie, a rămas fără maşină. Un poliţist local nu a înţeles nicio clipă drama prin care trecea bărbatul

Un român rezident în Italia, dar care se întorsese din România, pentru a-şi trata fiul de leucemie a avut parte de şocul vieţii sale, după ce a fost oprit în trafic de un poliţist local din Pavia, care l-a amendat şi i-a sechestrat maşina pentru că circula în Italia de mai mult de 60 de zile cu numerele de înmatriculare românești.

de Monica Palade

la 15.09.2021, 21:48

Un român care venise în Italia pentru tratamentul fiului său, bolnav de leucemie, a rămas fără maşină. Un polist local nu a înţeles nicio clipă adevărata dramă prin care trecea bărbatul - Shutterstock

În ciuda faptului că românul a încercat din răsputeri să îi explice că, deşi e rezident în Linarolo, vine din România, de unde şi-a adus fiul la tratament, iar acum trebuie să se ducă după medicamentele lui, în timp ce soţia şi copilul îl aşteaptă la spital. Chiar şi aşa, poliţistul nu a fost de înduplecat.

A rămas imun la drama românului

Incidentul a avut loc pe 23 februarie, iar presa din italia a relatat cazul pe larg. „Românul a luat mașina soției sale pentru a cumpăra medicamente pentru fiul său. Dar acea scurtă călătorie s-a transformat într-un coșmar după un control al poliției locale: A fost aplicată o amendă de aproape 500 de euro, iar apoi a fost confiscată mașina cu care bărbatul sosise din România împreună cu soția și băiatul de 7 ani, care suferă de leucemie, la una dintre vizitele periodice la spital. Cu toate acestea, nici măcar boala gravă a fiului său nu a stârnit compasiunea unui polițist, care a fost inflexibil în aplicarea unei reguli aproape necunoscute din codul rutier", scriu jurnaliștii italieni de la publicația La Provincia Pavese.

Poliţistul a aplicat legea introdusă în Italia, în 2018, cu scopul de a-i opri pe rezidenţii din alte ţări să-şi înregistreze maşinile în străinătate, iar astfel să se sustragă de la plata taxei auto din ţară. De regulă, acest lucru se întâmplă în cazul maşinilor de lux conduse de străini, dar nu era cazul românului care avea un Fiat Stilo, din 2005.

Familia de români a fost nevoită să se întoarcă în ţară cu avionul. Abia în luna august, aceştia au reuşit cu ajutorul unui avocat să îşi recupreze maşina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un român care venise în Italia pentru tratamentul fiului său, bolnav de leucemie, a rămas fără maşină. Un poliţist local nu a înţeles nicio clipă drama prin care trecea bărbatul