Antena Meniu Search
x

Un român şi-a sedus fosta cumnată de 18 ani şi au fugit în lume. Tatăl fetei l-a căutat prin Europa până l-a găsit şi l-a ucis

Un român este judecat în Franţa, după ce şi-a ucis ginerele, în 2020, la Paris. Bărbatul l-ar fi omorât pentru a-şi „proteja fiica”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.01.2023, 12:00

Carabinieri
Un român şi-a sedus fosta cumnată de 18 ani şi au fugit în lume - Profimedia

Cazul a devenit destul de cunoscut tocmai datorită „ambiţiei” pe care a avut-o tatăl de a-şi răzbuna fiica. Dorian B. (nume fictiv), în vârstă de 66 de ani, ar fi lansat o vânătoare de oameni prin toată Europa pentru a-l găsi pe ginerele său şi pentru a-l pedepsi. În versiunea sa, acesta explică că a comis această crimă accidental și că scopul era să-și scoată fiica din strânsoarea unui bărbat pe care îl considera rău.

Răzbunarea unui tată

Potrivit Actu.fr, povestea începe pe 24 iunie 2020, în Paris. Un bărbat de 35 de ani și o femeie de 18 ani stau în fața unui restaurant. Discret, se apropie un alt bărbat. Purtând o mască, o vizieră anti-Covid, o şapcă şi ochelari de soare de culoare închisă, el ţine în mână un obiect care arată ca un cuţit. Un colier îi atârnă în jurul gâtului. Când a ajuns lângă bărbatul de 35 de ani l-a lovit cu piciorul în fund. Acesta din urmă sare și ripostează cu un pumn în fața atacatorului său, dar cel din urmă îl înjunghie în gât”, relata presa din Franţa la momentul respectiv.

Vezi cine sunt? Uită-te la mine idiotule”, i-ar fi spus individul mascat înainte de a fugi. 

Victima face câțiva pași și se prăbușește. Tânăra care îl însoţea a plecat în cele din urmă cu atacatorul. Trecătorii au fost cei care i-au acordat victimei primul ajutor, în timp ce un bărbat pe bicicletă a decis să-i urmărească pe atacator şi pe tânără. După o goană pe străzile Parisului, îi pierde din vedere. Câteva ore mai târziu, victima a murit din cauza rănilor. Apoi este deschisă o anchetă pentru crimă.

O victimă cunoscută pentru violență

Rapid, victima a fost identificată. Era vorba de un bărbat pe numele Marius B., de naţionalitate română, fără adăpost în Paris. Potrivit mărturiilor membrilor organizațiilor de caritate, el a fost descris ca un bărbat violent, dependent de narcotice. Unele rude vorbeau despre el ca având discursuri extravagante, considerându-se chiar drept un zeu investit cu o misiune în lume. Era cunoscut inclusiv de isntanţele mai multor ţări pentru infracţiuni minore, în special violență şi oprobiu. Martorii spun că tânăra care era alături de el părea să fie chiar şi ea o victimă a acestuia.

Identificarea atacatorului, cu ajutorul pozelor de pe Facebook

Totodată, exploatarea telefonului victimei a permis poliţiştilor să le verifice atât lui, cât şi fetei conturile de pe reţelele de socializare. Într-una dintre fotografii, spre stupoarea anchetatorilor, apărea chiar un bărbat asemănător cu atacatorul, având la gât inclusiv un colier cu pandantiv identic cu cel al presupusului criminal. Cu ajutorul fotografiilor, mai mulți martori ai scenei l-au putut identifica ca fiind Dorian B., în vârstă de 64 de ani, tatăl tinerei.

Arestat în Marea Britanie şi extrădat

El însuși cetățean român, locuia în Regatul Unit la momentul evenimentelor. La cererea autorităților, a fost extrădat rapid și dat în mâinile justiției. Fiica lui se află acum în România. Anchetatorilor, Dorian B. l-a explicat că nu a vrut să ia viața victimei sale, ci că a fost o greşeală în vâltoarea momentului. Bărbatul a încercat însă să îşi explice motivele pentru care nu îl privea deloc cu ochi buni pe partenerul copilei sale de 18 ani.

Cu câțiva ani în urmă, Marius B. a intrat în viața lui Dorian B., căsătorindu-se cu fiica lui cea mare. Întreaga familie locuia atunci în Regatul Unit. Repede, tensiunile au izbucnit între tată și ginerele său, cel din urmă fiind traficant de droguri şi observând că ste violent cu tânăra lui soţie. La scurt timp au divorţat, dar Marius B. a început o relaţie cu sora mai mică a fostei sale soţii, tânăra de 18 ani. Aceasta din urmă fuge de părinții ei și pleacă cu fostul cumnat „în lume”.

Tatăl: „Mi-a fost teamă că o va ucide”

Iniţial, Dorian B. a încercat să îşi aducă fiica înapoi acasă, găsind-o la Bruxelles. O ceartă a izbucnit şi şi-a lovit fiica de mai multe ori. A fost arestat, dar eliberat ulterior, întorcându-se în Marea Britanie. Nerenunţând la planul său de a-şi scoate copilul din ghearele bărbatului, tatăl a apelat apoi la un fost prieten al ginerelui său, care l-a avertizat cu privire la bătăile pe care le îndură fata de la Marius B. Mai mult, bărbatul ar fi intenţionat să o prostitueze acolo şi osă ajungă pe mâna albanezilor. Dorian B. pleacă apoi la Paris pentru a-și aduce fiica înapoi.

„Mi-a fost teamă că o va ucide și atunci mi-am spus că voi regreta dacă nu mă duc”, le-a spus el anchetatorilor.

Bărbatul a pornit o adevărată „vânătoare” la Paris

Ajuns în capitală, Dorian B. A început prin a merge la Ambasada României, cu scopul de a cere ajutor în găsirea fiicei sale. După ce a fost refuzat a hotărât să plece singur în căutarea cuplului. La instrucțiunile informatorului său, s-a îndreptat lângă o biserică din arondismentul 10, frecventată de membri ai comunității românești și unde ar merge fiica sa și fostul său ginere. N-a trecut mult timp şi i-a zărit exact acolo. Iniţial i-a urmărit, în timp ce încerca să sune poliţia pentru a cere ajutor, sperând ca agenţii să intervină şi să îşi poată lua fiica. Nereuşind să obţină ajutor, Dorian B. ar fi decis atunci să acţioneze singur.

Anchetatorilor le-a explicat că a vrut să îl înjunghie pe ginerele său în picior pentru a-l mobiliza şi că lovitura din gât a fost doar un accident. Când Marius B. s-a prăbuşit la pământ, tatăl s-a speriat, a luat fata şi au plecat imediat în România.

S-a întors însă în Marea Britanie, unde a fost arestat şi apoi extrădat. Dorian B. va fi judecat până vineri, 27 ianuarie 2023, când îşi va afla sentinţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un român şi-a sedus fosta cumnată de 18 ani şi au fugit în lume. Tatăl fetei l-a căutat prin Europa până l-a găsit şi l-a ucis