Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un şofer de BMW, care a provocat un cumplit accident, şi-a abandonat prietenele rănite în maşină şi a fugit fără să se uite înapoi, în Anglia

Un şofer de BMW, care circula cu 80 de kilometri la oră, a intrat cu maşina, în care se aflau şase persoane, într-un perete. Niamh Gara şi Molly Ferncombe, ambele de 20 de ani, au fost rănite grav în impact, iar prietenii celor două l-au implorat pe Luke Rothwell, 25 de ani, să le ajute.

de Monica Palade

la 28.09.2021, 22:03

Însă omul de afaceri a rămas insensibil şi a plecat pe jos de la locul accidentului. Niamh şi Molly au fost duse amândouă la spital. Prima a fost tratată pentru fractură de cot și leziuni faciale, în timp ce Molly a rămas cu cicatrici pe viață, după ce a suferit fracturi la frunte și una a coloanei vertebrale, care au ţinut-o în spital timp de o lună.

Rothwell a fost condamnat acum la 27 de luni de închisoare, după ce a recunoscut că a condus periculos şi a provocat răni grave pasagerilor. La audieri de la Minshull Street Crown Court, s-a spus cum tânărul de 25 de ani a renunţat la prietenele sale, după o noapte petrecută într-un cazinou din Manchester, după cumplitul accident care a avut loc în luna februarie a anului trecut.

A provocat accidentul şi a fugit de la locul faptei

În BMW se aflau trei femei şi doi bărbaţi. Oamenii legii au văzut maşina condusă haotic prin oraş şi s-au luat după ea, însă Rothwell a încercat să scape de ei. Însă, după ce a depăşit un taxi, acesta a accelerat pe culoarea roşie a semaforului, înainte de a se izbi într-un zid. Rothwell a reușit să scape nevătămat, dar un martor îngrozit a mărturisit că a văzut-o pe Molly acoperită de sânge, în timp ce bărbatul fugea de la locul accidentului.

Pe acelaşi subiect

Într-o declarație adresată poliției, Molly a spus: „Sufer de stres post-traumatic și am nevoie de odihnă la pat timp de trei luni. Mă lupt să merg pe distanțe lungi și nu am putut să mai merg la muncă, ceea ce m-a făcut să-mi cer drepturile. Anxietatea mea s-a îmbunătățit, dar încă mai am dureri. Am reușit să obțin un loc de muncă care să îmi permită să lucrez de acasă”.

Mai târziu, oamenii legii au descoperit o sticlă de votcă şi sticle de gaz ilariant. Rothwell a recunoscut că a consumat alcool şi a prizat cocaină înainte de accident.

Procurorul Alexandra Sutton a declarat în instanţă: „Nu-și amintea că a izbit BMW-ul, dar și-a amintit că a avut un atac de panică, că a adormit și s-a trezit în casa unei foste prietene”.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Rothwell, care mai o condamnare anterioară pentru conducere neglijentă din 2017, i s-a interzis să conducă timp de 40 de luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un şofer de BMW, care a provocat un cumplit accident, şi-a abandonat prietenele rănite în maşină şi a fugit fără să se uite înapoi, în Anglia