Antena Meniu Search
x

Viață de profesor printre copiii miliardarilor din Dubai: "Unul dintre elevii mei mai tineri avea propria sa clasă personalizată în casa familiei"

A plecat în 2020 în Dubai ca să le predea copiilor miliardarilor de acolo. A trăit pe propria sa piele experiențe unice și a văzut ce înseamnă de fapt opulența și luxul. Un profesor privat de 25 ani a povestit pentru Business Insider experiența la care a fost părtaș, după ce a plecat într-un schimb de experiență din SUA.
 

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 17:55

Viață de profesor printre copiii miliardarilor din Dubai: "Unul dintre elevii mei mai tineri avea propria sa clasă personalizată în casa familiei" - Shutterstock

„M-am mutat în Dubai, în Emiratele Arabe Unite, în 2020 pentru a lucra pentru o agenție internațională de predare. De atunci, am lucrat cu copiii unora dintre cele mai de elite familii din Dubai - milionari și miliardari care își făcuseră banii din investiții în petrol, startup-uri tehnologice și alte întreprinderi antreprenoriale. Una dintre familiile la care am predat locuia într-unul dintre cele mai scumpe apartamente din Dubai, care avea o sală de artă, o sală de masaj, o sală de sport și un cinematograf. Era întins pe cinci etaje și avea, de asemenea, un lift privat și câini de pază pe ușă. Familiile ca acestea aveau adesea zeci de angajați, inclusiv de securitate, menajere, șoferi, bucătari, bone și, desigur, profesori.

Viață de profesor printre copiii miliardarilor

Părinții de multe ori nu erau prin preajmă, dar cei pe care i-am întâlnit erau aproape întotdeauna prietenoși cu mine. Am avut cele mai multe contacte cu bonele, care erau mereu la îndemâna copiilor. Îmi găteau cina și îmi aduceau băuturi și aproape că mă simțeam ca parte a familiei, ca un frate mai mare. Unul dintre elevii mei mai tineri avea propria sa clasă personalizată în casa familiei – era mai bine echipată decât orice ai vedea vreodată într-o școală normală. După ce am terminat un curs de arte și meserii cu el odată, i-am spus că trebuie să curățăm mizeria. „Categoric nu, spuse el. Nu te plătesc pentru a face curățenie.

O plătesc pe ea pentru a face curățenie”, în timp ce el arăta către bonă. Cu un alt copil, care avea în jur de șapte ani la acea vreme, studiam păsările la biologie și ne-a cerut să luăm o bufniță pentru a o observa. Data următoare când am ajuns în casă, o bufniță era cocoțată pe blatul din bucătărie. Unui alt elev i s-a spus de către fratele său să „nu se deranjeze să facă nicio treabă” pentru că „tata ar rezolva totul”. Apoi mi-a plătit 3.000 de dolari ca să-i fac eu temele pentru el”, a povestit profesorul.

Pe acelaşi subiect

Părtaș la viața de lux

„Odată, mi s-a stricat mașina și am ajuns târziu la o lecție cu unul dintre elevii mei obișnuiți. I-am spus mamei motivul pentru care am întârziat, iar data viitoare când am avut un curs cu acel copil, ea mi-a dat 7.000 de dolari în numerar pentru a plăti reparațiile. Aceeași familie mi-a dat un bacșiș uriaș de peste 20.000 de dolari la sfârșitul anului. Vara trecută, am fost angajat să am grijă de doi frați, care aveau patru și șase ani. Familia lor plănuise o călătorie cu iahtul lor privat și căuta să navigheze de-a lungul coastei italiene timp de două luni.

La câteva săptămâni după semnarea contractului, m-am trezit într-o barcă cu motor care traversa Mediterana spre un superiacht de mărimea unui feribot. Pe măsură ce m-am alăturat noilor mei angajatori pe punte, personalul în uniformă mi-a oferit șampanie, deși nu aveam voie să beau în timp ce lucram, iar următoarele luni mi le-am petrecut pe jet-ski, paddle-boarding, făcând tururi la podgorii și mâncând alimente scumpe”, a mai spus tânărul dascăl.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Viață de profesor printre copiii miliardarilor din Dubai: "Unul dintre elevii mei mai tineri avea propria sa clasă personalizată în casa familiei"