Antena Meniu Search
x

Cine şi ce ne „inervează”

Bogdan Alecsandru
de Bogdan Alecsandru

la 29.04.2021, 10:55

Bogdan Alecsandru
Bogdan Alecsandru

1. Deciziile luate de Guvern de un an și ceva încoace pentru limitarea răspândirii virusului chinezesc sunt cel puțin neinspirate. Nu au legătură cu realitatea economiei de astăzi, nu sunt izvorâtoare de predictibilitate și nu respectă, în anumite situații, Constituția României în ceea ce privește libertățile fundamentale. Oamenii întreprinzători, cu credite la bănci și linii de finanțare mai scumpe decât în restul Uniunii, au fost falimentati cu bună-știință de către stat. Nu mai zic de persoanele fizice, ale nimănui, care plătesc dobânzi la dobânzi după "facilitatea" amânării ratelor.

2. Oricine are altă opinie despre "arestul la domiciliu" după ore stabilite mimetic, în funcție de realitățile epidemice din alte țări, să fie sănătos, să pună mâna pe steagul roșu cu secera și ciocanul și să jure credință partidului. Cât de aglomerat ar fi fost la Shop la 3 noaptea ca să îl obligi pe patronache să închidă buticul de unde își luau câțiva întârziați ceva de-ale gurii? Și cu ocazia asta schimbul 3 de la nonstop a fost dat și afară. Concediat adică. Felicitări!

3. Poliția a dat amenzi "la toți fraierii", iar șmecherii au dat petreceri fără întrerupere, populația e obligată să poarte mască chiar dacă nu e nimeni în parc pe o rază de un hectar, în timp ce culoarele Parlamentului sunt înțesate de oameni liberi. Puteți face un scurt remember cu fostul ministru al sănătății, eșuat la premiile Oscar, eșuat în politică, în general eșuat în orice context. "Feblețea jurnalistelor" nu respecta absolut nimic din ce cerea celorlalți. Și îl mai și apucau crizele de râs. A plecat, dar portretul blajin îi rămâne în memoria internetului. Cum ar fi zis și Kogălniceanu, dacă ar fi trăit, "o formă fără fond". Iar exemplele pot continua printre politicienii cu sfaturile de viață la purtător.

4. Ni s-a vorbit mereu de "specialiști și experți", oameni pe care nu ii cunoaștem cu nume și prenume și nu știm nici măcar în ce sunt dumnealor atât de speciali. Că sunt sociologi, medici sau băgători în seamă cu diplome trase la imprimanta istoriei, băi nene, nimeni nu îi știe. Și da, e nevoie de sociologi într-un scenariu ca acesta, nu de foști "voluntari de campanie" care după alegeri au prins și ei ceva bun, poate nedeterminat. Ca să nu mai pomenim de somități academice la care ar fi trebuit să se apeleze din prima secundă şi nu s-a întâmplat asta.

5. Organizația, văzută nu de multe ori ca o sectă prin postările unora de pe Facebook, Grupul de comunicare strategică. După nume, clar ceva "ca la stat". Rămân în fiecare zi cu un tabel inert și o teză pseudo-sociologică, la ora 13, după care e greu să bei și-o apă. De luni de zile încoace, la cât de prost e comunicată treaba asta nu îți provoacă nici măcar o emoție. Și totuși, mor niște oameni zilnic! Au un talent de a face din necaz un butoi de ignoranță națională, e ceva de speriat. Au reușit să convingă, bag mâna în foc, mii de oameni să nu le pese de ce date dau ei la ora 13. E incredibil. Dar sunt perseverenți în modelul lor de comunicare, falimentar.

6. Rememorez cum, acum câteva săptămâni, europarlamentarul progresist Dacian Cioloș făcea apologia discriminării în România, în cazul Maiei Morgenstern, sigur - un caz odios, dar la fel de odios era și momentul vandalizării unei Biserici Ortodoxe din parcul IOR din București. Reclama la teze neo-marxiste și deviații sexuale nu era de vândut pe Facebook adepților dumnealui.

7. Showbizul s-a inflamat că Loredana a cântat cu 10 maneliști, problema fiind acum alta. Un sindicat serios nu și-ar fi făcut contestatarii ca să ceară cu pumnu-n masă să nu fie șomeri pe termen nedeterminat și sa stea la mâna celor care oricum nu înțeleg fenomenul artistic, dar decid pentru ei.

8. Și în general "mă inervează" și că motorina s-a scumpit flagrant, RCA-ul nu e calculat corect, parcările costa cât alea din Germania, Bucureștiul e plin de gropi și proiecte imobiliare oribile și că nu avem deștepți în funcții publice. Dar pentru asta putem face un referendum, nu?

Citeşte mai mult şi pe www.baol.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Opinii » Cine şi ce ne „inervează”