Improvizație pe vieți

De Maria Rohnean.
Publicat: 19.11.2020, 11:50.
Actualizat: 19.11.2020, 12:20

Cred că fiecare om are o traumă pe parcursul vieții. Mai mică sau mai mare. Tata îi zice cruce. Fiecare om își duce crucea în spate și fiecare crede că a lui e mai grea.

A mea e chiar ușoară. Copiii mei, născuți la aproape 7 luni, sunt sănătoși. Obraznici, neascultători, deștepți și sănătoși. S-au născut la 8 ani de când 6 mame și-au pierdut copiii abia născuți la Maternitatea Giulești. In același loc.

Cum de am avut curaj? Nu e vorba de curaj. E vorba de încredere. In oameni in primul rând. In medici. In asistente. Nu în sistem, nu în aparatură. In oamenii care vor face tot ce le stă în putință să-mi țină copiii vii.

Nu vă puteți imagina cum mi-a stat inima în loc când un medic, fără să știe că-l aud, striga de după ușă: Nu se poate să nască acum, n-am două incubatoare!!!

Dar n-a fost cu putință să stabilească el când urma să nasc. Și s-a întâmplat la două ore după. Timp în care știam că toți oamenii ăia care nu, n-au tot ce le trebuie, aveau să facă pe dracu în patru și să facă rost de două incubatoare.

Asta înseamnă improvizație, domnilor! Și n-a știut nici managerul, nici ministerul, nici corpurile de control, nici opinia publică.

Dar oricât și-ar fi dorit, au reușit să facă rost doar de unul. A fost suficient, însă. Au încăput amândoi, chiar dacă și-au dat coate, pentru că fie-mea până-n ziua de azi, are nevoie de locul ei și spațiul ei. Și au crescut acolo liniștiti până n-au mai încăput, dar nici că mai aveau nevoie de căsuța aia de sticlă, după o lună jumate.

Deci nu, n-avem de toate. Și nu suntem toți vinovați că acceptăm improvizații. Acceptăm pentru că n-avem de ales. Acceptăm în schimbul vieții copiilor, parintilor, bunicilor, prietenilor noștri.

E săptămâna prematurității. Și mă gândesc în fiecare an că totuși crucea mea a fost ușoară. Iar părinților pentru care improvizația a fost moarte în loc de viață, cred că le rupe spatele în fiecare an în perioada asta.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Opinii • ieri la 01:01
Siguranță și încredere! Tu în ce film trăiești?
recomandari pe a1.ro
A fost trimisă acasă din cauza hainelor. Cum arată ținuta ce i-a făcut pe colegi să se simtă deloc confortabil
Opinii • pe 03.03.2021 la 22:33
Supraviețuim pandemiei, ne ucide incompetența