Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sonia Simionov Sonia Simionov

Ieri am primit o veste, cel puţin ciudată. CEDO, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a transmis că vaccinarea obligatorie NU încalcă ... fix drepturile omului. E drept, remarca a fost făcută în contextul unui vaccin pentru copii, o situaţie din Cehia, cu un ser împotriva poliomielitei, hepatitei B şi tetanosului. Dar e un precedent extrem de puternic. În mod clar, declaraţia a fost extrapolată peste tot şi a dus la interpretarea ei ca o încurajare a impunerii vaccinării obligatorii COVID-19. 

În urmă cu trei ani, în februarie 2018, plecam cu colega mea, Loredana, în Kandahar - Afghanistan. Eram prima echipă de jurnalişti, exclusiv feminină, care a fost vreodată în teatrele de operaţii. Pentru a ajunge acolo am făcut demersuri cu câteva luni înainte. Printre cele 100 de miliarde de formulare pe care a trebuit să le completăm, cred că am ajuns la străbunici cu detaliile, NATO ne-a impus, da, ne-a impus! vaccinarea. Un vaccin era împotriva poliomielitei, difteriei şi tetanosului şi unul de febră tifoidă. Primul încă e valabil. Oricum, nu erau opţionale. Fără ele nu ajungeam acolo. 

Să fiţi convinşi că n-am pus nicio secundă la îndoială necesitatea acestor vaccinuri. Şi nici nu mi-a trecut prin cap că NATO vrea să mă omoare.

Articolul continuă după reclamă

Ah, vă place Kenya? Are litoralul ăla pe care îl compară oamenii acum cu Maldive sau Bali. Ştiaţi că trebuie să faceţi vreo trei vaccinuri înainte să ajungeţi acolo? Malarie... Febră galbenă... de-astea. Altfel, aveţi toate şansele să vă îmbolnăviţi. Deja văd reacţiile: "nu mă duc în Kenya, oricum e departe.". Sigur, problema e alta, că fără vaccinarea COVID-19 s-ar putea, peste ceva timp, să nu te mai duci nici la Băile Felix. 

Eu sunt Sonia, sunt vaccinată cu ambele doze COVID-19 şi (încă) n-am murit. Şi nu vreau să conving pe nimeni să se vaccineze pentru că am făcut eu asta. Fiecare e liber să facă ce vrea. În cazul de faţă, cam ca la şcoală când aveam cursurile alea opţionale, dar fără de care nu treceam clasa.

Sonia Simionov Like

Jurnalism. Sună pompos, nu? De fapt, nu e. E una dintre cele mai "la firul ierbii" meserii. Jurnalistul te ține informat. Îți aduce știrile zilei. Reporterul adună informații și îți transmite despre salarii, pensii, vacanțe, târguri, prețuri etc.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Opinii » Vaccinat sau izolat