Antena Meniu Search
x

Adrian Năstase, înainte de a ajunge la închisoare: "Este o răzbunare murdară!"

Judecătorii ICCJ au dat sentința definitivă în dosarul Zambaccian, în care Adrian și Dana Năstase sunt acuzați de fapte de corupţie.

Vezi și

UPDATE 19:00 Adrian Năstase a declarat la plecarea spre penitenciarul Rahova: "Decizia este îngrozitoare după părerea mea, este extrem, extrem de injustă, este o răzbunare murdară! Ce pot spune mai mult?". 

Adrian Năstase a ajuns la Penitenciarul Rahova în jurul orei 19:10!

UPDATE 17:59 - Adrian Năstase a ajuns la secţia 2 Poliţie, unde s-a predat pentru executarea pedepsei de 4 ani de închisoare cu suspendare. 

UPDATE / 17:55 - Adrian Năstase a părăsit locuinţa sa din strada Zambaccian, alături de soţia sa şi de fiul său. 

Adrian Nastase a parasit locuinta din strada Zambaccian, alaturi de sotia si de fiul sau.

Fostul premier, Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare şi 5 ani de interzicerea mai multor drepturi, în dosarul Zambaccian, în care a fost acuzat de şantaj şi luare de mită, scrie Antena 3.

Soţia sa, Dana Năstase, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 4 ani de interzicerea mai multor drepturi, ea fiind găsită vinovată de complicitate de luare de mită în formă continuată, în acelaşi dosar.

Pentru noi este un eşec profesional, pentru că noi am susţinut tot timpul şi cred în continuare că domnul Adrian Năstase este nevinovat, dar totuşi să ne suspunem unor reguli. Regulile statului de drept spun că justiţia stabileşte adevărul judiciar, nu cel faptic.

O pedeapsă atât de mare este deranjantă pentru oricine, e foarte dificil pentru oricare om de pe acest pământ să se întoarcă în penitenciar.

Ne vom regrupa pentru a vedea dacă mai sunt alte probleme de natură juridică ce pot fi exploatate în favoarea domnului Adrian Năstase. Acum va trebui să se dispună dispoziţiilor legale şi să execute pedeapsa.

Sunt dispoziţii legale care îi permit să execute numai o parte din pedeapsă, dar astea sunt lucruri pentru viitor. Deocamdată avem în faţă o sentință de 4 ani cu executare, noi am susţinut nevinovăţia lui.

După opinia mea trebuia judecat de un alt complet de judecători. Am încercat să recuzăm doi dintre judecători, dar ni s-a respins această cerere de recuzare”, a spus Ioan Cazacu, unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, pentru Antena 3.

Citește Zi decisivă pentru familia Năstase

sursa: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Adrian Năstase, înainte de a ajunge la închisoare: "Este o răzbunare murdară!"