Antena Meniu Search
x

Video Anunț nesperat pentru România de la Viena. Cine susţine că trebuie să intrăm în Schengen

România primeşte un sprijin nesperat în privinţa aderării la Schengen. Primarul Vienei susţine intrarea noastră în spaţiul de liberă circulaţie - le-a transmis mesajul unor prelaţi români care slujesc în metropolă. La Bruxelles, preşedintele Iohannis a obţinut şi el promisiuni de la cei mai înalţi oficiali europeni. Nicio dată nu a fost anunţată, însă. 

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 20:11

Vezi și

Preşedintele României a discutat aseară cu premierul suedez situaţia aderării României la spaţiul de liberă circulaţie. Suedia va prelua preşedinţia Consiliului European în următoarele şase luni. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Sunt destul de optimist că cea mai bună variantă este ca în cursul anului 2023 să fie încheiat procesul cu un rezultat pozitiv pentru România și Bulgaria.

Cine ne dă speranţe pentru Schengen

Preşedinta Comisiei Europene şi liderul Consiliului European ne dau speranțe pentru Schengen în 2023. 

Pe acelaşi subiect

Ursula von der Leyen, preşedinte Comisia Europeană: României şi Bulgariei vreau să le spun: vă sprijinim deplin pentru aderarea la Schengen, vom continua să lucrăm neobosit pentru a o face posibilă cât mai curând în cursul anul viitor. 

Charles Michel, preşedinte Consiliul European: Am simţit angajamentul politic de a lucra pentru a face progrese şi sincer sper că vom putea să facem să se întâmple asta în cursul anului 2023.

Între timp, preşedintele PSD a trimis o scrisoare cancelarului Austriei - îl invită la noi în ţară, să vadă ce progrese am făcut. Olanda, care a votat împotriva Bulgariei, la pachet cu România, a cerut un raport special de la Sofia în privinţa migraţiei. Documentul va fi gata abia în iunie, şi abia după aceea vor putea avea loc noi discuţii despre aderare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Anunț nesperat pentru România de la Viena. Cine susţine că trebuie să intrăm în Schengen