Antena Meniu Search
x

Aura Carmen Răducu, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene

Aura Carmen Răducu, propusă pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

 Aura Carmen Răducu, propusă pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, a primit luni aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

"Ca priorități imediate — bugetul — deci trebuie să terminăm cât mai repede bugetul pentru anul viitor, încheierea programului 2007 — 2013 până în decembrie și pe urmă efectuarea actelor și găsirea de soluții pentru creșterea gradului de absorbție, după aceea acreditarea sistemului. O etapă foarte importantă este acreditarea sistemului de gestionare. S-au făcut deja niște pași și urmează să-i finalizăm. Nu sunt multe țări care și-au acreditat, încă, sistemul. Mi-aș dori foarte mult să reușesc în această perioadă o simplificare a procedurilor. Este un lucru pe care mi l-am dorit și nu știam că viața o să îmi dea să mă ocup de el. Mi-aș dori să iau pas cu pas din aceste proceduri pentru a le simplifica", a spus Răducu, în cadrul audierilor din Parlament.

Ea a precizat că intenționează să activeze Consiliul Național de Dezvoltare Regională pentru că este singura structură care leagă localul de central.

"În legea dezvoltării regionale există prevăzut un Consiliu Național de Dezvoltare Regională. Mi-aș dori să reactivez acest consiliu care are rolul de a stabili proiectele de dezvoltare ale țării și de a aproba proiectele de dezvoltare ale regiunilor. Este singura structură care leagă localul de central", a explicat ministrul propus al Fondurilor Europene.

Aura Carmen Răducu s-a născut la 9 martie 1956. A absolvit studii universitare de chimie industrială (1980).

A deținut funcțiile de Programme Manager — Unit Romania, Directoratul General pentru Politică Regională, Comisia Europeană (CE), și de Principal Manager, EU Programme în cadrul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), coordonând planurile de mobilitate urbană durabilă (PMUD) pentru București, Ilfov și polii de creștere.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Aura Carmen Răducu, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene