Antena Meniu Search
x

România va avea primul prim-ministru femeie din istorie. Preşedintele a desemnat-o pe Viorica Dăncilă să formeze guvernul

PSD primeşte o nouă şansă, iar România este la un pas să aibă prima femeie prim-ministru din istorie. Viorica Dăncilă a fost acceptată de preşedinte.

Vezi și

PSD primeşte o nouă şansă, iar România este la un pas să aibă prima femeie prim-ministru din istorie. Viorica Dăncilă a fost acceptată de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a luat această decizie după ce a stat de vorbă faţă în faţă cu europarlamentarul aproximativ 20 de minute, dar şi după o zi de negocieri cu partidele parlamentare. Liderul social democraţilor a intrat agitat la discuţii, dar a ieşit victorios. A fost a treia oară, în decurs de un an, când Liviu Dragnea a ajuns la Palatul Cotroceni pentru a propune un premier. 

Aşa se termină cea mai lungă zi pentru PSD şi pentru România. Klaus Iohannis acceptă, pentru a treia oară, un alt premier propus de social democraţi. Asta după ce primii doi au fost daţi jos din funcţie de propriul partid. 

Decizia de a o accepta pe Viorica Dăncilă a fost luată de şeful statului după o zi de consultări cu partidele politice. Dragnea a părut agitat înainte de întâlnirea cu Iohannis. Celor două tabere s-au aşezat la masa tratativelor şi au continuat discuţiile în spatele uşilor închise. 

În vara anului trecut, după ce l-a propus pe Mihai Tudose premier, în locul lui Sorin Grindeanu, liderul PSD a dat asigurări că nu se va întoarce curând la Cotroceni. 

PNL şi USR nu au venit cu o propunere de premier. Vor, mai degrabă, noi alegeri. PMP a făcut nu una, ci două propuneri. Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac. De cealaltă parte, UDMR şi-a păstrat, ca de obicei, opţiunile deschise. 

După întâlnirea cu partidele, Klaus Iohannis a discutat cu premierul propus de PSD, Viorica Dăncilă. De mâine, urmează noi negocieri pentru alegerea noului cabinet de la Palatul Victoria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » România va avea primul prim-ministru femeie din istorie. Preşedintele a desemnat-o pe Viorica Dăncilă să formeze guvernul