Antena Meniu Search
x

Bugetul pentru 2024 va fi adoptat până la finalul anului. Ciolacu: Autorităţile locale şi centrale să ştie clar că vor începe anul cu investiţii

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că bugetul pentru 2024 va fi adoptat până la finalul anului, astfel încât autorităţile să înceapă anul cu investiţii.  

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 11:51

Bugetul pentru 2024 va fi adoptat până la finalul anului. Ciolacu: Autorităţile locale şi centrale să ştie clar că vor începe anul cu investiţii
Bugetul pentru 2024 va fi adoptat până la finalul anului. Ciolacu: Autorităţile locale şi centrale să ştie clar că vor începe anul cu investiţii - Facebook

Premierul a fost întrebat, miercuri, la Buzău, care este calendarul adoptării bugetului şi a afirmat: ”Până la sfârşitul anului îmi promit colegii mei să o să avem buget”.

Marcel Ciolacu a adăugat că ordonatorii de credite să ştie că pot începe anul ”cu investiţii”. ”Autorităţile locale şi centrale să ştie foarte clar că-şi vor începe anul cu investiţii”, a mai declarat premierul.

Ciolacu: În 2024 nu creştem taxele şi impozitele

Guvernul nu va creşte taxele şi impozitele în 2024 şi o decizie cu privire la salariul minim garantat în plată va fi luată în acord cu partenerii sociali, a transmis premierul Marcel Ciolacu reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor, marţi, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

"Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creştem taxele şi impozitele şi nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români şi mediul de afaceri.

Căutăm soluţii să reducem impozitarea muncii şi să continuăm măsurile de creştere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii şi printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătăţirea managementului la ANAF şi Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri", a afirmat Marcel Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Bugetul pentru 2024 va fi adoptat până la finalul anului. Ciolacu: Autorităţile locale şi centrale să ştie clar că vor începe anul cu investiţii