Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tăriceanu acuză o conspirație și o ironizează pe Dăncilă: "Când sapă groapa altuia, orice om să-i fie frică"

Călin Popescu Tăriceanu dă vina pe Viorica Dăncilă după ce Biroul Electoral Central a decis, vineri, că Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidențiale, nu poate avea reprezentanți în secțiile de votare.

de Daniel Murărescu

la 28.09.2019 , 10:27

Tăriceanu acuză o conspirație și o ironizează pe Dăncilă
Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă, la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat, 29 iunie 2019 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Călin Popescu Tăriceanu dă vina pe Viorica Dăncilă după ce Biroul Electoral Central a decis, vineri, că Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidențiale, nu poate avea reprezentanți în secțiile de votare.

Pe 27 septembrie Biroul Electoral Central (BEC) a decis că ALDE și PRO România nu sunt partide parlamentare și, prin urmare, vor avea mai puțini reprezentanți în birourile electorale, iar candidatul pe care îl susțin, Mircea Diaconu, se va afla la finalul listei pe buletinul de vot.

"Ieri Biroul Electoral Central, în dispret față de lege și de realitatea politică, a decis că Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE și de Pro România, nu are dreptul la reprezentanți în secțiile de votare. Iar fără reprezentanți, orice candidat important este lăsat fără minima protecție în fața tentației aranjamentelor de culise. Vorbim permanent de competiție onestă, de dreptul neîngrădit la vot, dar facem tot posibilul să ”aranjăm” o procedură cât mai netransparentă și mai nedemocratică, una care să-i avantajeze pe ”ai noștri” în detrimentul ”altora”. Înțeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteți gata să transformați PSD la loc în FSN?", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina oficială de Facebook.

Articolul continuă după reclamă

Tăriceanu, ironic cu Dăncilă: "Când sapă groapa altuia, orice om să-i fie frică”

"Vreți să vă înlăturați competitorii prin orice mijloace, doar-doar veți prinde salvatorul tur doi? Am să vă spun doar atât, dumneavoastră și celorlalți complici la această mârșăvie electorală, că nu am altfel cum să-i spun: când sapă groapa altuia, ”orice om să-i fie frică”! Nu de alta, dar s-ar putea să ajungă chiar el/ea în fundul acesteia", a transmis liderul ALDE.

"E un tertip utilizat de PSD, dar susținut de PNL, care să facă un avantaj celorlalte partide (...) Riscăm în această perioada să ne confruntăm cu o amplă acțiune de fraudare a alegerilor. Fac apel la societatea civilă să fie prezența la monitorizarea procesului electoral", a declarat, la rândul ei, Norica Nicolai, președintele Consiliului Național ALDE.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Tăriceanu acuză o conspirație și o ironizează pe Dăncilă: "Când sapă groapa altuia, orice om să-i fie frică"