Meniu
Search
x

Când se poartă masca pe stradă. Ministrul de Interne, precizări de ultimă oră despre situaţiile de excepţie

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit cu precizări de ultimă oră privind obligativitatea purtării măştii pe stradă.

De Redactia Observator la 07.10.2021, 15:00

Ministrul a ţinut să precizeze şi care sunt excepţiile de la această regulă. 

"Reglementarea oficial spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E obligatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții dacă DSP avizează.

În ce condiţii masca nu mai e obligatorie

Cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu. Polițistul nu-ţi poate da amendă dacă ești singur pe stradă și nu porți masca. Dacă ești în zona aglomerată poate sancționa pe cei care nu respectă", a explicat ministrul de Interne la Antena3.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Când se poartă masca pe stradă. Ministrul de Interne, precizări de ultimă oră despre situaţiile de excepţie