Antena Meniu Search
x

Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de BEC

Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale din noiembrie a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Potrivit BEC, peste 90 de mii de semnături necesare înregistrării candidaturii au fost anulate.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.09.2019, 19:36

Viorel Cataramă la o conferință
Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de Biroul Electoral Central - MMA via Hepta

Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale din noiembrie a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Potrivit BEC, peste 90 de mii de semnături necesare înregistrării candidaturii au fost anulate.

Biroul Electoral Central și-a motivat decizia respingerii candidaturii lui Viorel Cataramă printr-un comunicat.

„În şedinţa din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, a transmis BEC.

Semnături suspecte pentru candidatura lui Viorel Cataramă

BEC a explicat că 94 de mii de semnături strânse de Viorel Cataramă pentru înregistrarea candidaturii sale ”prezentau elemente de similitudini evidente” și au fost astfel anulate.

Viorel Cataramă nu a reușit astfel să întrunească cele 200 de mii de semnături necesare validării candidaturii.

Calendarul alegerilor prezidențiale din 2019

Conform legii, termenul de înregistrare a candidaturii la alegerile prezidențiale este 22 septembrie, ora 24.00. Deciziile  BEC pot fi contestate, iar soluționările sunt anunțate până pe 26 septembrie. O zi mai târziu, pe 27 septembrie, candidaturile devin definitive.

Campania electorală începe pe 12 octombrie, iar primul tur de scrutin are loc pe 10 noiembrie. Cel de-al doilea tur e pe 24 noiembrie, când se decide președintele, dintre cei doi candidați rămași în cursă.

Cine a fost acceptat în cursa pentru Cotroceni

Până acum, Biroul Electoral Central a validat candidaturile pentru Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu și Kelemen Hunor.

Viorel Cataramă era candidatul Partidului Dreapta Liberală. Omul de afaceri a fost în trecut membru al Partidului Național Liberal. Săptămâna trecută, Viorel Cataramă a surprins când a anunțat că oferă 100 de mii de Euro celor care dau informații care vor duce la eliberarea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de BEC