Antena Meniu Search
x

Care sunt OBIECTIVELE noului proiect de buget al României

Noul Guvern vizează prin proiectul de buget pe 2016 acoperirea necesităților celor mai stringente ale României, inclusiv în acoperirea prin fonduri de la buget a unor zone "albe" de investiții

Noul Guvern vizează prin proiectul de buget pe 2016 acoperirea necesităților celor mai stringente ale României, inclusiv în acoperirea prin fonduri de la buget a unor zone "albe" de investiții, a precizat luni vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, luni, la finalul întâlnirii cu senatorii PSD și cei ai UNPR.

"Am discutat și despre venitul minim garantat, am vorbit despre faptul că la Ministerul Finanțelor nu a dispărut această opțiune. Nu era nici în bugetul trecut opțiunea aceasta. Se face un studiu de impact și, în funcție de rezultatele acestuia, se va vedea nivelul la care se va ajunge cu venitul minim garantat. Deci nu s-a renunțat la acest lucru. Sigur că în mod normal grupul social-democrat are și o serie de nemulțumiri legate de asta. Dar,, în principiu, nu au existat modificări substanțiale, să spunem, în ceea ce privește bugetul României din acest moment. Este un buget pentru necesitățile României, pe care l-a surprins și Guvernul social-democrat, să spunem așa. Și, sigur, cu unele prioritizări diferite, cu altă concepție, noul Guvern până la urmă încearcă același lucru, să nu facă o dominantă ideologică, să nu determine ideologic asta, ci să meargă la necesitățile noastre cele mai stringente", a declarat vicepremierul, întrebat dacă în discuțiile cu parlamentarii social-democrați aceștia au condiționat votarea proiectului de buget de anumite teme cum ar fi cea a salariului minim pe economie.

Dîncu a adăugat că, în cadrul elaborării proiectului de buget pe 2016, actualul Executiv a avut în vedere și o analiză a tipurilor de investiții care nu sunt acoperite financiar.

"Ceea ce s-a încercat acum, mai ales la zona de investiții, (n.r. a fost) să vedem care sunt tipurile de cheltuieli, tipurile de investiții care nu sunt acoperite, de exemplu, de fondurile europene și să le acoperim mai degrabă din bugetul de stat, pentru ca să nu rămână zone albe, fără dezvoltare în România. Continuăm aceste analize pe tipuri de programe și încercăm să vedem zonele care rămân neacoperite. (...) Există diferențe între județe în ceea ce privește investițiile, există diferențe și de activism (...) și noi va trebui să corectăm toate aceste lucruri", a mai declarat ministrul Dezvoltării Regionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Care sunt OBIECTIVELE noului proiect de buget al României