Antena Meniu Search
x

Carmen Dan: "Demisiile noastre au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului. Premierul este singur"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că, din ce ştie, demisiile miniştrilor PSD şi ALDE au fost deja depuse la Secretariatul General al Guvernului, însă nu toţi membrii Cabinetului au făcut acest gest, aşa cum afirma, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Carmen Dan a adăugat că acum şeful Executivului este "singur".

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că, din ce ştie, demisiile miniştrilor PSD şi ALDE au fost deja depuse la Secretariatul General al Guvernului, însă nu toţi membrii Cabinetului au făcut acest gest, aşa cum afirma, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Carmen Dan a adăugat că acum şeful Executivului este "singur".

"Eu cred că s-au înregistrat demisiile, nu ştiu, nu am această confirmare. Demisiile noastre au ajuns la Secretarul General al Guvernului. (...) Până când demisia nu se publică în Monitorul Oficial ocupăm încă aceste portofolii, dar trebuie să avem grijă să nu ne depăşim competenţele expres prevăzute de lege", a spus ea.

Ministrul de Interne a precizat că, din câte a înţeles, "nu toţi miniştrii au demisionat". "Este un act de decizie al dânşilor", a explicat ea.

Articolul continuă după reclamă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile înaintea Comitetului Executiv Naţional, cu o singură excepţie, ministrul Comunicaţiilor, care va trimite demisia pe email. De asemenea, el a spus că a luat act de demisia premierului Sorin Grindeanu, iar PSD şi ALDE sunt pregătite să formeze un nou guvern.

Carmen Dan, a explicat că miniştrii PSD şi-au depus demisia din "solidaritate", după ce premierul Sorin Grindeanu a arătat că nu este dispus la dialog şi nu a comunicat, comentând că acum şeful Executivului este "singur".

"Eu nu consider că am făcut parte din cel mai slab Guvern. (...) Cred că trebuie să ne raportăm la situaţia asta şi să analizăm cu obiectivitate. A fost o analiză a activităţii Guvernului pe care toţi o anticipam încă din momentul în care ne-am preluat mandatele. Niciunul dintre colegii mei, şi nici eu, nu am primit aceste mandate cadou", a spus Carmen Dan, la sosirea la sediul MAI.

Ea a afirmat că programul de guvernare trebuia aplicat în mod unitar, "nu pe bucăţi", iar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Actul nostru de ieri (miercuri - n.r.) a fost unul de solidaritate. Solidaritate între noi, membrii Guvernului, pentru că eu am înţeles că trebuie să lucrăm în echipă. (...) Ideea fericită ar fi fost să putem continua în această formulă. Nu a fost posibil, pentru că premierul nu a vrut să aibă un dialog. (...) Premierul la momentul ăsta este singur", a precizat Carmen Dan.

Ministrul a spus că îi reproşează premierului că "nu a comunicat".

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri politice » Carmen Dan: "Demisiile noastre au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului. Premierul este singur"