Antena Meniu Search
x

Ministrul Carmen Dan va merge în zonele afectate de inundaţii, în judeţele Covasna şi Braşov

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan va merge joi în zonele afectate de inundaţii din judeţele Covasna şi Braşov.

Ministrul Carmen Dan va merge în zonele afectate de inundaţii, în judeţele Covasna şi Braşov - Sursă: Hepta

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan va merge joi în zonele afectate de inundaţii din judeţele Covasna şi Braşov. În Căpeni, judeţul Covasna, mai mulţi pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari încearcă să întărească cu saci de nisip digul de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt. Şi ministrul Apelor Ioan Deneş se află acolo şi spune că localnicii au refuzat evacuarea pe timpul nopţii.

Carmen Dan va merge în zonele care au fost afectate de inundaţii, aflate la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov, a transmis MAI. În localitatea Căpeni (Covasna), forţele de ordine, împreună cu voluntarii, încearcă să întărească cu saci de nisip digul de protecţie

Ministrul Apelor Ioan Deneş, care se află la faţa locului, spunea joi dimineaţă că situaţia din localitatea Căpeni, unde exista riscul de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt, s-a "ameliorat", dar există în continuare o porţiune critică de aproximativ 30 de metri, iar acolo a fost supraînălţat digul cu saci de nisip. El a spus că localnicii au refuzat evacuarea, pe parcursul nopţii, invocând să aibă grijă de bunuri, dar în cazul în care "pericolul este iminent" vor pleca.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi dimineaţă, că în judeţul Covasna, în zona Baraolt, există în continuare riscul de rupere a digului, deşi apele sunt în scădere, şi că în localitatea Căpeni s-a reuşit cu greu evacuarea unei mici părţi din populaţie, foarte mulţi localnici refuzând să plece din case. El a spus că oamenii nu înţeleg că se pot transforma în victime, iar autorităţile locale sunt "ezitante" în a lua decizia evacuării forţate.

Aproape o sută de pompieri, jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi în localitatea Căpeni încă de miercuri seară, pentru evacuarea a trei sute de săteni.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ministrul Carmen Dan va merge în zonele afectate de inundaţii, în judeţele Covasna şi Braşov