Antena Meniu Search
x

ISTORIC! Ce a făcut Guvernul Ponta în toţi aceşti ani!

Guvernul Ponta a deţinut partea executivă în România din 7 mai 2012 până astăzi, 4 noiembrie, când şi-a anunţat depunerea mandatului în urma protestelor. A fost succesorul Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

 Guvernul Ponta a deţinut partea executivă în România din 7 mai 2012 până astăzi, 4 noiembrie, când şi-a anunţat depunerea mandatului în urma protestelor. A fost succesorul Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

Aici este istoricul celor patru guverne conduse de Victor Ponta:

În primă fază, guvernul Ponta a fost susţinut de către Uniunea Social Liberală USL, formată din PARTIDUL Social Democrat şi Alianţa de Centru-Dreapta (la rândul ei, formată din Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator). Guvernul Victor Ponta a primit impresii diferite, în principiu datorită măsurilor de preluare înapoi a banilor daţi de guvernul Ungureanu pentru primării, bani din fonduri europene. Multe primării au declarat că nu au cum să returneze sumele înapoi, deoarece banii s-au cheltuit. Guvernul Ponta a fost acuzat şi de atac politic, preferând primăriile opoziţiei în acţiunea de returnare a banilor europeni

Un alt scandal legat de guvernul Ponta a fost nominalizarea miniştrilor; mai întâi, Victor Alistar a fost propunerea pentru un post nou-creat (în ciuda promisiunilor că guvernul va avea aceeaşi structură, au fost înfiinţate cel puţin patru noi fotolii ministeriale), propunere retrasă după ce presa a dezvăluit incompatibilitatea sa constatată de un verdict irevocabil. După ce ministrul propus al învăţământului, Corina Dumitrescu, a fost acuzată de plagiat a fost înlocuită de Ioan Mang care, de asemenea, a fost acuzat de plagiat şi înlocuit după o săptămână. Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat incompatibil cu funcţia de ministru întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara.

Al doilea guvern şi-a început activitatea la data de 17 decembrie 2012. În urma victoriei USL la alegerile legislative din 9 decembrie 2012, preşedinteleTraian Băsescu l-a nominalizat pe Victor Ponta să formeze noul guvern, acesta fiind singura persoană propusă de partidele parlamentare.

Guvernul Victor Ponta 3 a fost executivul României în funcţie începând cu 5 martie 2014, după ce cu o zi înainte primise votul de încredere al Parlamentului ţării. A fost susţinut de către PSD, UDMR, PC şiUNPR.

Guvernul Victor Ponta a intrat în funcţie începând cu 17 decembrie 2014, după ce cu două zile înainte primise votul de încredere. Şi se încheie astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri politice » ISTORIC! Ce a făcut Guvernul Ponta în toţi aceşti ani!