Antena Meniu Search
x

Video Ce averi au miniştrii din Guvernul Cîţu. Virgil Popescu, cel mai bogat demnitar

Unul din cele mai tinere cabinete din istorie, Guvernul Câţu, are o medie de vârstă de 45 de ani. Sunt tineri dar cu lecţia economiei învăţată, după cum reiese din declaraţiile de avere. Premierul de exemplu câştigă un ban din vânzarea lemnului, ministrul Economiei ţine sume mari pe o aplicaţie care nu poate fi controlată în România. Nici ministrul Muncii nu sta rau la capitolul bani pusi de-o parte.

Vezi și
  • Ministrul Economiei îşi ţine banii pe Revolut
  • Raluca Turcan are bijuterii de peste 12.000 de euro

Premierul Florin Cîțu are aproape 500.000 de lei în conturi, dar și datorii de este 300.000 de euro la bănci. În ultima declaraţie de avere notează că a vândut lemn în valoare de aproape 150.000 de lei de pe un teren forestier pe care îl deține în județul Vâlcea. 

Cel mai bogat ministru din cabinetul său este Virgil Popescu, ministru al Energiei! Are pachete mari de acţiuni în mai multe firme, a investit în alte câteva companii mari şi are plasamente în fonduri de investiţii. Deţine 16 terenuri, două case şi două apartamente. 

Fost premier interimar, acum ministrul Apărării, Nicolae Ciucă are o casă de peste 230 mp și două terenuri intravilane. Are însă de achitat anul viitor datorii de 220.000 de lei. 

Raluca Turcan are în conturi împreună cu soţul aproape 400 de mii de euro. Potrivit declarației de avere, noul ministru al Muncii are bijuterii de peste 12.000 de euro. 

Şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu are și el bijuterii și ceasuri de 13.000 de euro și obiecte de artă de 30.000 de euro.

Investiții în artă contemporană au făcut și cei doi vicepremieri. Dan Barna a cumpărat tablouri de 8.500 de euro, în timp ce Kelemen Hunor deține tablouri de  6.000 de euro.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, nu are investiții prea mari, însă are două credite ipotecare și un credit ne nevoi personale care se ridică la câteva sute de mii de lei. 

Ministrului Economiei, Claudiu Năsui îşi ţine banii pe o aplicație financiară ce nu poate fi controlată din România. Are 10.000 de lei, 7.000 de euro și aproximativ 4.000 de dolari pe Revolut. Năsui mai deține și două apartamente.

Ministrul Justiției, Ion Stelian, deţine un apartament de 67 mp. Are în conturi 150.000 de lei și este s-a împrumutat de la diferiţi cunoscuţi cu 50.000 de lei. 

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării și Digitalizării, are o casă de peste 500 mp, dar şi un Tico din 1999. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ce averi au miniştrii din Guvernul Cîţu. Virgil Popescu, cel mai bogat demnitar