Antena Meniu Search
x

Zi de foc în Parlament. OUG 13, respinsă de SENAT cu 110 voturi pentru, 9 abțineri și un vot împotrivă

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, astăzi, Legea de aprobare a OUG 14/2016, prin care au fost abrogate modificările controversate aduse Codurilor penale, urmând ca, cel mai probabil, marţi, să fie trimisă pentru vot la Camera Deputaţilor, camera decizională.

UPDATE 18:00 - OUG 13, a fost respinsă de SENAT cu 110 voturi pentru, 9 abțineri și un vot împotrivă

UPDATE 17:00 - Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit raport de aprobare din partea Comisiei juridice a Senatului, urmând ca respingerea să fie confirmată şi prin votul plenului Senatului, care va avea loc în scurt timp. Urmăriți LIVE ședinta Senatului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Update ora 15:40 - Legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă 14, care abrogă OUG 13 de modificare a codurilor penale, a fost aprobată în unanimitate de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi va intra în plen.

Discuţiile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au durat mai puţin de 4 minute. Preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea, a citit forma legii, aşa cum a ieşit ea din Senat, şi şi-a întrebat colegii dacă au observaţii de făcut. Cum nimeni nu a luat cuvântul, Nicolicea a supus la vot Legea de aprobare a OUG 14, aceasta fiind adoptată în unanimitate de către deputaţii jurişti.

Update ora 12:38 - Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului, urmând ca respingerea să fie confirmată şi prin votul plenului Senatului. 

----------------------------

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, astăzi, Legea de aprobare a OUG 14/2016, prin care au fost abrogate modificările controversate aduse Codurilor penale, urmând ca, cel mai probabil, marţi, să fie trimisă pentru vot la Camera Deputaţilor, camera decizională.

Tot astăzi, Comisia de resort din Senat începe dezbaterile asupra OUG 13, PSD angajându-se să voteze respingerea Legii de aprobare a acestui act.

Legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care este abrogată OUG 13, a fost votată săptămâna trecută de Senat, iar acum intră în procedură legislativă în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Şedinţa Comisiei juridice va începe la ora 15.00.

Săptămâna trecută, Comisia juridică a avut o discuţie premergătoare, în urma căreia s-a decis ca luni sau marţi să aibă loc şi votul final în plen.

„Voi solicita Biroului Permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în aşa fel încât plenul să se poată pronunţa luni sau marţi pe ordonanţa 14, să o aprobe”, afirma preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, potrivit news.ro.

OUG 14, care abrogă ordonanţa de modificare a codurilor penale, a fost aprobată marţea trecută, în unanimitate, de Senat. 

Tot azi, în Senat, va fi luată în discuţie, în primă Cameră sesizată, Legea de aprobare a OUG 13/2017, după mai multe dezbateri cu privire la modul în care se va proceda asupra proiectului.

Şedinţa Comisiei juridice a Senatului va începe la ora 12.00, tot marţi fiind aşteptat şi un vot în plen. Soluţia convenită este ca Legea de aprobare a OUG 13 să fie transformată în Lege privind respingerea OUG 13.

Senatul este, în acest caz, primă Cameră sesizată, iar Legea privind OUG 13 va ajunge şi la votul Camerei Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Zi de foc în Parlament. OUG 13, respinsă de SENAT cu 110 voturi pentru, 9 abțineri și un vot împotrivă