Antena Meniu Search
x

Cine este Ana Birchall, ministrul interimar de la Justiţie şi ce avere fabuloasă are

Pentru a cincea oară, Justiţia ajunge pe mâinile unei femei. Ana Birchall, unul din liderii social-democraţi cu strânse legături la departamentul american de stat şi în cancelariile europene, are de gestionat butoiul cu pulbere al Guvernului. Cu un CV de invidiat şi o declaraţie de avere şi mai impresionantă, nu şi-a dorit această funcţie, spun colegii de partid.

Vezi și

Pentru a cincea oară, Justiţia ajunge pe mâinile unei femei. Ana Birchall, unul din liderii social-democraţi cu strânse legături la departamentul american de stat şi în cancelariile europene, are de gestionat butoiul cu pulbere al Guvernului. Cu un CV de invidiat şi o declaraţie de avere şi mai impresionantă, nu şi-a dorit această funcţie, spun colegii de partid.

Ana Birchall a ajuns la Ministerul Justiţiei în urmă cu o oră. Primul mesaj transmis a fost o invitaţie la dialog.

-Primul telefon, către CSM. Pentru că luni vreau să avem o întâlnire, plus DNA, plus DIICOT, cei care au un cuvânt de spus.

Ana Birchall şi-a început ziua la ministerul pentru Afaceri Europene, unde a avut o serie de întâlniri.  

Pe acelaşi subiect

Asta, "în pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării în poziţia de ministru interimar al Justiţiei.", a ţinut să precizeze într-un comunicat.

Între timp, Florin Iordache şi-a făcut bagajele. Demisia i-a fost cerută de Sorin Grindeanu, peste capul lui Liviu Dragnea, spun surse din PSD. De altfel, premierul ar fi decis şi interimatul Anei Birchall, decizie care a inflamat şi mai tare taberele din partid.

Ca să mai liniştească apele, Liviu Dragnea a cerut parlamentarilor ca, în cel mai scurt timp, să fie adoptată legea de aprobare a Ordonanţei 14, care abrogă modificările la cele două coduri.

Pe 11 septembrie 2001, a fost la un pas de moarte, trebuia să se vadă într-unul din turnurile gemene cu un client, dar a scăpat în ultimul moment. A lucrat pe Wall Street în New York, iar din 2003 a intrat în politică, drept consilier al lui Mircea Goană. 

Reuşeşte să urce în partid, pe măsură ce-şi întăreşte şi relaţiile externe. Este unul dintre liderii PSD cu bune legărturi în Departamentul de stat american, dar şi în Europa. Birchall este cea care a şi intermediat întâlnirea Victor Ponta-Tony Blair. 

În 2008, numele ei a apărut într-un scandal, după publicarea pe un site a unor imagini obscene. Birchall a câştigat procesul cu ziaristul în cauză, după ce a venit cu o expertiză care arăta că NU EA apare pe înregistrare. A primit, de asemenea 70.000 de euro, daune morale. 

Un alt proces a fost cel pentru calomnie, intentat lui Corneliu Vadim Tudor. L-a câştigat şi pe acesta, alături de 45.000 de euro.

Ana Birchall este căsătorită cu un om de afaceri britanic, iar împreună au o avere fabuloasă. Nu mai puţin de 5 case, două proprietăţi în SUA, dintre care una are 300 de mp, două apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Dorna Arini. Tot acolo are şi 37 de hectare de teren. A strâns dolari, lire sterline, lei şi euro în 13 conturi din ţară şi din străinătate. Birchall mai are titluri, acţiuni şi obligaţiuni în valoare de 23 de milioane de euro şi jumătate de miliard de lei. Deţine şi bijuterii în valoare de peste 40.000 de euro, un lingou de aur şi conduce o maşină în valoare de 60.000 de euro. 

Social democrata este pasionată de dans şi muzică populară. Iar acum va conduce unul dintre cele mai controversate ministere din România. 45 de zile poate să dureze un interimat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Cine este Ana Birchall, ministrul interimar de la Justiţie şi ce avere fabuloasă are