Antena Meniu Search
x

Cine va conduce viitorul Guvern? Două posibile nume care i-ar putea lua locul lui Mihai Tudose, la Palatul Victoria

După ce, ieri seară, premierul Mihai Tudose a demisionat din funcţie, apar variante cu nume pentru fotoliul de la Palatul Victoria.

Cine va conduce viitorul Guvern? Două posibile nume care i-ar putea lua locul lui Mihai Tudose, la Palatul Victoria - Hepta

După ce, ieri seară, premierul Mihai Tudose a demisionat din funcţie, PSD retrăgându-i acestuia sprijinul politic, în şedinţa Comitetului Executiv, apar variante cu nume pentru fotoliul de la Palatul Victoria.

Aşadar, pentru funcţia de premier se vehiculează numele lui Paul Stănescu și Mihai Fifor, amândoi membri importanți ai Guvernului Tudose.

Se pare că ambii ar avea susținere în interiorul partidului, dar pentru fiecare există riscul să fie refuzați de președintele Klaus Iohannis.

Vicepremierul Paul Stănescu, actual ministru al Dezvoltării, este unul dintre cei mai vechi lideri din teritoriu ai partidului. Până la desemnarea oficială a unei propuneri de premier, Stănescu este responsabil de o tranziție ușoară către un nou cabinet.

De celaltă parte, asemenea, Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării, este unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea

PSD, prin vocea ministrului Muncii, a sugerat că Iohannis ar putea fi suspendat dacă va refuza propunerea de premier.  Olguţa Vasilescu a precizat la TVR că în partid nu s-a discutat despre suspendare, dar că juriştii PSD ar fi analizat această variantă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Cine va conduce viitorul Guvern? Două posibile nume care i-ar putea lua locul lui Mihai Tudose, la Palatul Victoria