Antena Meniu Search
x

Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcţia de PREMIER! Negocieri-maraton la Cotroceni (LIVE UPDATE)

Klaus Iohannis urmează să aibă, începând cu ora 11:00, consultări cu PSD şi ALDE, Liviu Dragnea urmând să prezinte, în premieră, în faţa preşedintelui, numele candidatului la postul de prim-ministru susţinut de cele două formaţiuni politice. 

Update ora 17:00: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 216 voturi ”pentru” şi 101 voturi ”împotrivă”, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a fost reales, cu 87 de voturi ”pentru”, în funcţia de preşedinte al Senatului.

Update ora 14.20: Nicuşor Dan: "Nu o să votăm un astfel de guvern! O să facem opoziţie în Parlament şi o să fim atenţi să respectăm ce am promis alegătorilor."

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut consultările finale cu USR pentru desemnarea noului Premier şi formarea majorităţii parlamentare. USR a fost reprezentată la Cotroceni de liderul Nicuşor Dan, alături de senatorul Cristian Ghica şi de deputatul Manuel Costescu.

La finalul discuţiilor, Nicuşor Dan a declarat:

Pe acelaşi subiect

"Ne menţinem poziţia din campania electorală. Atunci am spus că vom susţine principiile de onestitate, competenţă şi bun simţ şi de respectare a legii. Avem o propunere, pe Dacian Cioloş, care acum rămâne doar o propunere teoretică. În urma votului românilor, s-a conturat, din nefericire, o altă majoritate, care l-a propus pe Dragnea, printr-un interpus.

Update ora 14.00: Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că partidul i-a propus să fie Preşedinte al Camerei Deputaţilor. A precizat că trebuie să se gândească.

Update ora 13.45: PSD, ALDE şi UDMR au încheiat un protocol de colaborare parlamentară. Protocolul a fost semnat la Palatul Parlamentului.

Update ora 12:35 - La ora 13:30 se va semna protocolul de colaborare PSD - UDMR. 

Update ora 11:38 - Sevil Shaidehh este propunerea făcută, în urmă cu puţin timp, de PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după consultările avute cu Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni. 

"PSD a câştigat alegerile şi, conform cutumelor, eu aveam dreptul să solicit pentru mine funcţia de premier. Dar am ţinut cont de două lucruri: afirmaţiile repetate ale preşedintelui Iohannis şi o lege în vigoare. Nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe să fie prin forţarea legii actuale. În acelaşi timp, am ţinut cont de dorinţa de a face o propunere de premier care să îmi dea garanţia că îndeplineşte câteva condiţii. Nu merge acolo pentru vreun proiect personal sau acţiuni pentru presă. Trebuie să fie un om în care să am încredere totală. În acelaşi timp, nu promovez un conflict inutil", a declarat Dragnea.

Cine este Sevil Shhaideh

Update ora 11:02 - Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au intrat la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Update ora 10.45 - În Parlamentul României, parlamentarii PSD pun pariuri pe numele viitorului Prim Ministru, spun surse politice. Trei nume sunt intens vehiculate la bursa pariurilor.

Social democraţii vorbesc despre Marius Nica, fost Ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, pe Sorin Grindeanu - lider al PSD Timiş şi fost Ministru al Comunicaţiilor şi pe Olguţa Vasilescu.

Update ora 10:30 - Surse politice au declarat pentru observator.tv că Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit aseară cu câţiva apropiaţi şi şefi de filiale PSD, dar cărora nu le-a putut dezvălui pe cine va propune în funcţia de premier de teamă ca informaţia să nu ajungă la preşedintele Iohannis, înainte de consultări. Dragnea ar mai spus că nu el va fi premierul României.

------------------------------------------------

Klaus Iohannis urmează să aibă, începând cu ora 11:00, consultări cu PSD şi ALDE, Liviu Dragnea urmând să prezinte, în premieră, în faţa preşedintelui, numele candidatului la postul de prim-ministru susţinut de cele două formaţiuni politice. 

După PSD şi ALDE vor veni la consultări liberalii. 

Tot astăzi, vor veni liderii USR şi cei ai UDMR, care vor discuta timp de o oră cu preşedintele.

Consultările vor continua şi joi, când vor veni la Palatul Cotroceni PMP şi grupul minorităţilor naţionale.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a mai avut discuţii cu PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor, după ce PSD şi ALDE au refuzat să participe. În cursul acelor consultări nu au fost avansate nume de premier, iar liderii PNL şi USR au afirmat că şansele unei alianţe de dreapta sunt foarte mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcţia de PREMIER! Negocieri-maraton la Cotroceni (LIVE UPDATE)