Antena Meniu Search
x

Cîţu, întrebat dacă vor îngheţa salariile bugetarilor: "Vă aduc aminte că am îngheţat salariile în sectorul public, la începutul anului"

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat cum va proceda şi dacă vor îngheţa salariile bugetarilor când datoria publică va ajunge la 50% din PIB, în contextul în care ea acum este la 49,7%, că la începutul anului au fost deja îngheţate salariile în sectorul public, potrivit news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.07.2021, 16:28

Cîţu, întrebat dacă vor îngheţa salariile bugetarilor: "Vă aduc aminte că am îngheţat salariile în sectorul public, la începutul anului"
- Inquam Photos

„Să ajungă la 50% întâi. Este vorba de estimări deocamdată. Haideţi să vedem – datoria, ca procent din PIB, are două elemente: una este datoria publică, cealaltă este PIB-ul nominal. PIB-ul nominal a crescut mult mai rapid decât ne aşteptam. Nu ştiu dacă vom ajunge la 50%. Vom vedea când ajungem la 50%.

În acelaşi timp, este o recomandare, nu este o lege. Vom vedea ce se va întâmpla atunci, dar eu vă aduc aminte că în sectorul public, la începutul anului, am îngheţat salariile în sectorul public, înainte de a avea această trecere peste 50%. Deci nu aici este problema”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Guvern cum va proceda în contextul în care datoria publică care a ajuns la 49,7% din PIB, iar la 50% salariile ar trebui îngheţate, conform legii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Cîţu, întrebat dacă vor îngheţa salariile bugetarilor: "Vă aduc aminte că am îngheţat salariile în sectorul public, la începutul anului"