Antena Meniu Search
x

Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: "Se execută, nu se discută. Pacienții arși, tratați afară"

Sentința din dosarul Colectiv „se execută și nu se discută”, spune premierul Nicolae Ciucă. El spune că faptul că România nu are un spital de mari arși se înscrie „în lipsa de realizări pe care țara noastră le are”, iar pacienții cu arsuri sunt tratați în continuare în alte țări.

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 16:22

Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: "Se execută, nu se discută. Pacienții arși, tratați afară" - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

„Decizia a fost luată joi de instanță și este o decizie care trebuie respectată. Se execută și nu se discută. Faptul că astăzi nu avem un spital de mari arși se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care țara noastră le are, nu numai în spitalul de mari arși, ci și în celelalte proiecte pe care noi am gândit că trebuie înfăptuite în dezvoltarea sistemului medical”, spune Nicolae Ciucă, citat de Mediafax.

O decizie care se execută

Potrivit premierului, sunt două elemente fundamentale pentru continuarea dezvoltării României. „Dezvoltarea sistemului de educație și dezvoltarea sistemului sanitar, astfel încât să putem să asigurăm sănătatea cetățenilor noștri. Până în acest moment este cât se poate de ușor de realizat că nu am făcut pași importanți către obiectivul de realizare a spitalelor. Au fost promise și opt spitale, de la opt au rămas trei... Am discutat într-o ședință de guvern - e obligatoriu la nivelul Ministerului Sănătății să se înființeze acea agenție de dezvoltare a infrastructurii spitalicești. Faptul că nu avem un spital de arși... În acest moment, cazurile grave și când avem un număr de persoane care suferă astfel de accidente, ei sunt tratați în alte țări. Nu pot promite un spital de arși într-un an sau doi”, conchide Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: "Se execută, nu se discută. Pacienții arși, tratați afară"