Antena Meniu Search
x

UPDATE! Laura Codruta Kovesi la DNA, cutremur in USL

Victor Ponta s-a razgandit din nou si a propus-o, dimineata, pe Codruta Kovesi pentru conducerea Directiei Nationale Anticoruptie. Schimbarea a dus la o reactie dura a lui Crin Antonescu, care a tinut sa spuna ca decizia premierului ii desparte fundamental.

Vezi și

Ziua a inceput cu nominalizari facute de Victor Ponta, in calitate de ministru interimar la Justitie pentru Parchetul General si DNA. Laura Codruta Kovesi a fost propusa pentru functia de procurer-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general. Motivul pentru care premierul a revenit asupra deciziei de ieri a fost explicat in sedinta de Guvern. “Aseara am constatat ca Parchetul a devenit mosia domnului Morar si ca dansul spune pe cine numeste, pe cine nu numeste, cum numeste. Nu cred ca putem accepta ca o singura persoana sa incalce legea sau sa rescrie legea pentru a-si pastra un monopol, asupra unei institutii”, a declarat premierul.

Anuntul facut Victor Ponta l-a determinat pe presedinte PNL, Crin Antonescu, sa iasa la declaratii. “In aceasta chestiune, propunerea doamnei Kovesi , in urma unui compromis cu Basescu, ma despart pe aceasta optiune , fundamental de Victor Ponta. Nu ne asumam responsabilitatea politica pentru intelegeri politice cu Traian Basescu”, a subliniata Crin Antonescu.

Insa, liderul liberal a tinut sa dea asigurari ca pozitiile diferite nu inseamna ca Uniunea Social Liberala nu mai exista, idee sustinuta si de presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. “Sunt foarte multi oameni in Romania care isi doresc ca USL-ul sa nu se rupa. Acestora le spun clar: USL-ul nu se va rupe. Mai sunt inca oameni in Romania care isi doresc ca USL-ul sa se rupa. Le spun sa nu se bucure pentru USL-ul nu se rupe”, a explicat Dan Voiculescu.

Insa, presedintele PNL a tinut sa precizeze ca numirile viitorilor procurori-sefi revin ministrului de Justitie. “PNL este in continuare dispus sa-si asume, conform intelegerii initiale, responsabilitatea Ministerului Justitiei”, a adaugat Crin Antonescu.

Doar ca sedinta USL, convocata dupa-amiaza a dus la pierderea Ministerului de Justitiei de catre liberali. In urma deciziilor luate in alianta, ramane ca social democratii sa desemneze un nou ministru de Justitie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » UPDATE! Laura Codruta Kovesi la DNA, cutremur in USL