Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), în urma congresului extraordinar de la Sala Palatului. Din cei 4.000 de delegaţi, 2850 au votat pentru Viorica Dăncilă, 715 pentru Liviu Pleşoianu, 375 pentru Nicolae Şerban şi 50 pentru Ecaterina Andronescu.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.06.2019, 17:55

Congres extraordinat la PSD, pentru alegerea conducerii partidului. Dăncilă: "Voi fi un om echilibrat şi ferm" - hepta via Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), în urma congresului extraordinar de la Sala Palatului.

Din cei 4.000 de delegaţi, 2850 au votat pentru Viorica Dăncilă, 715 pentru Liviu Pleşoianu, 375 pentru Nicolae Şerban şi 50 pentru Ecaterina Andronescu.

Congres extraordinat la PSD, pentru alegerea conducerii partidului

UPDATE 17:50 - Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD, cu 2850 de voturi.

UPDATE 15:30 - Candidaţii şi-au susţinut discursurile, a început procedura de vot.

UPDATE 13:00 - Ecaterina Andronescu: "Cu ce i-am dezamăgit pe oameni? Ce trebuie să facem să îi recâştigăm? Avem potenţialul şi forţa să îndreptăm lucrurile pe care le-am făcut greşit. Sigur, a fost o înfrângere. Am pierdut o bătălie, dar cred că nu am pierdut războiul. Trebuie să strângem rândurile şi fără aroganţă şi cu respect să recâştigăm oameni care ne-au dat cel mai mare număr de voturi la alegerile din 2016. Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din justiţie, nu am vrut o justiţie pentru liderul nostru sau pentru noi, cei din PSD. Tehnologia de multe ori pe căi nevăzute transmite către populaţie mesaje false care n-au nimic de-a face cu realitatea", a spus Andronescu.

UPDATE 11:11 - Liviu Pleşoianu: "E posibil ca doamna Dăncilă să devină astăzi preşedinte plin al Partidului Social Democrat, rămâne de văzut cum vor reacţiona oamenii de acasă în cazul în care se întâmplă acest lucru pentru că eu n-am întâlnit un om până acum care să fie mulţumit de faptul că s-a schimbat complet atitudinea şi mesajul în ultimele săptămâni. În momentul de faţă PSD şi-a pierdut independenţa, vom vedea dacă rămâne pe mai departe la fel. Este dependent de tot felul de sfetnici pe care îi are mai nou doamna Dăncilă", a precizat Pleşoianu.

UPDATE 11:00 - Dăncilă: "Voi fi un om echilibrat şi în acelaşi timp ferm", a precizat premierul la sosirea la congres.

"Voi fi un om echilibrat şi în acelaşi timp ferm. PSD are nevoie de echilibru, dar în acelaşi timp are nevoie şi de decizii ferme. Şi cred că nu numai un om este important pentru acest lucru, este importantă echipa care va conduce acest partid. Este important să dăm dovadă de democraţie în partid, să aducem alături de noi cât mai multe persoane, iar deciziile să nu fie luate în grupuri restrânse, să fie luate în forurile statutare şi prin consultarea membrilor de partid", a precizat Dăncilă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

PSD îşi alege azi conducerea, pentru funcţa de preşedinte al partidului înscriidu-se Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.

La funcţia de preşedinte executiv sunt trei candidaţi: Daniel Suciu, Daniel Florea, Sorin Bota, iar Eugen Teodorovici, care şi-a anunţat retragerea din cursă a anunţat că s-a răzgândit şi candidează din nou.

Pentru funcţia de secretar general sunt Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe.

Noul preşedinte al PSD va fi ales într-un singur tur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD