Antena Meniu Search
x

Consilierul general USR Roxana Wring, acuzată de CNSAS că a fost colaborator al Securităţii

Consilierul general USR Roxana Wring, acuzată de CNSAS că a fost colaborator al Securităţii. CNSAS s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul consilierului general USR Roxana Wring.

de Redactia Observator

la 09.10.2019, 21:49

Roxana Wring, USR
Consilierul general USR Roxana Wring, acuzată de CNSAS că a fost colaborator al Securităţii - Facebook Roxana Wring

Consilierul general USR Roxana Wring, acuzată de CNSAS că a fost colaborator al Securităţii. CNSAS s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul consilierului general USR Roxana Wring, aceasta declarând că nu a fost informată, nu a fost invitată să dea vreo explicaţie şi că nu îşi dă seama care este motivaţia acestei decizii.

USR a anunţat marţi seară că Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR, spunând că are criterii clare la admiterea membrilor şi nu acceptă foşti colaboratori ai Securităţii.

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, a anunţat CNSAS într-un comunicat.

Roxana Wring spune că a aflat neoficial despre demersul CNSAS şi că ea era cea urmîrită de Securitate, lucru de care şi-a dat seama văzîndu-şi dosarul de urmărire de la CNSAS.

”CNSAS a cerut instanţei să constate că aş fi colaborat cu Securitatea. Pentru mine este un şoc. Nu am fost informată despre acest lucru. Nu am fost invitată vreodată să dau vreo explicaţie sau vreo clarificare. Am aflat neoficial despre asta şi pur şi simplu nu îmi dau seama care este motivaţia acestei decizii”, scrie Wring pe Facebook.

Ea vorbeşte despre plecarea sa din România, la vârsta de 25 de ani, începând cu modul în care a plecat, şi despre reîntoarcere şi activităţile desăşurate.

”Certitudinea că Securitatea era pe urmele mele am avut-o acum câteva luni când mi-am văzut dosarul de urmărire la CNSAS. Dosar serios, în două volume. Însă am fost surprinsă să văd că am şi dosar de reţea. Tind să cred acum, după tot ce am trăit şi am văzut, că era o practică a Securităţii de a-şi da girul şi de a-i ”încadra” birocratic pe toţi cei care lucrau în ONT, probabil în special cei care lucrau cu turişti străini. Dosarul l-am cerut în vara acestui an, tocmai pentru că apăruseră acuzaţii pe care le consideram aberante şi pe care am vrut să le demontez. Nu am avut timp să consult dosarele în detaliu. Doar am văzut că am dosar de urmărire şi dosar de reţea. Le-am cerut pe ambele în format electronic. Nu le-am primit nici până în ziua de astăzi. Am aflat că am şanse să le primesc spre finalul anului sau începutul celui viitor. Deci după ce începe procesul în instanţă”, scrie Roxana Wring.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Consilierul general USR Roxana Wring, acuzată de CNSAS că a fost colaborator al Securităţii