Antena Meniu Search
x

Comisarul european Corina Creţu cere clarificări de la Guvern pe marile proiecte

Comisarul european Corina Creţu s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, după o serie de critici aduse Executivului de la Bucureşti. Corina Creţu le-a cerut astăzi guvernanţilor clarificări în legătură cu proiectele majore care putea fi finanţate prin fonduri europene.

Vezi și

Comisarul european Corina Creţu s-a întâlnit astăzi cu premierul Viorica Dăncilă, după o serie de critici aduse Executivului de la Bucureşti. După ce în urmă cu câteva săptămâni spunea că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului de la Bucureşti, Corina Creţu le-a cerut astăzi guvernanţilor clarificări în legătură cu proiectele majore care putea fi finanţate prin fonduri europene.

Chiar înainte de întânirea cu Viorica Dăncilă, Corina Creţu a anunţat că va cere Guvernului să clarifice dacă cele 3 spitalele regionale vor fi construite prin fonduri europene sau prin parteneriat public privat. 

Asta după ce Darius Vâlcov, consilierul premierului, a atras atenţia, printr-un mesaj pe Facebook, că ar costa mai puţin dacă am alege varianta a doua. Şi a oferit ca exemplu costul studiilor. Ar ajunge 120 de milioane de euro, din cele 150 alocate de Uniunea Europeană pentru construcţia spitalelor. 

Corina Creţu, comisar european: Eu cred că 100 de milioane pentru spitale de acest gen, nu costă mult. 104 milioane a costat designul, iar studiul de fezabilitate este 1 milion, nu 120 de milioane.

Spitale regionale din Cluj, Iaşi şi Craiova ar urma să aibă 1000 de paturi. Pe de altă parte, Corina Creţu vrea clarificări şi în privinţa autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş. Comisarul pentru politică regională atenţionează că România a pierdut deja 2 miliarde de euro. 

Corina Creţu, comisar european: Noi ne-am oferit să facem studiu de fezabilitate până în 2020 şi în următorul ciclul financiar 2021-2027 să se înceapă construcţia unor tronsoane. Nu am primit aceste solicitări.

După două ore de discuţii, Executivul a transmis că s-au identificat soluţiile pentru infrastructură şi sănătate. 

Se va merge mai departe pe absorbţia fondurilor europene şi se aşteaptă răspunsuri concrete de la Executivul de la Bucureşti pe mai multe probleme care au fost ridicate de Corina Creţu.

La începutul lunii, Corina Creţu spunea că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului care pierde bani din lipsa proiectelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Comisarul european Corina Creţu cere clarificări de la Guvern pe marile proiecte